Χρυσή διάκριση στη MECHANICAL SOLUTIONS για το αυτόνομο ενεργειακό κτίριο του Κωτσόβολου στην Ιεράπετρα

12:44 μ.μ. - Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019
12:12 μ.μ. - Δευ, 23/44/2019
Image: Χρυσή διάκριση στη MECHANICAL SOLUTIONS για το αυτόνομο ενεργειακό  κτίριο του Κωτσόβολου στην Ιεράπετρα

Η διαφορετική οπτική στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έφερε διπλή διάκριση στη MECHANICAL SOLUTIONS

Περισσότερα από 260 στελέχη 65+ κορυφαίων επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Radisson Blu Park Hotel. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρακτικές και τα έργα που βραβεύτηκαν, ξεχωρίζοντας από την εφαρμογή των αρχών της αειφορίας, την ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Plant της Boussias Communications.

Η εταιρία MECHANICAL SOLUTIONS κατάφερε  να αποσπάσει δυο σημαντικές διακρίσεις  για τη χρήση φωτοβολταϊκών στην πρόσοψη  εμπορικού ακινήτου στην Ιεράπετρα Κρήτης όπου στεγάζεται η εταιρία Κωτσόβολος .

Ο υπέυθυνος της εταιρίας κ. Ν. Δατσέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την καινοτόμα πρόταση της εταιρίας που απέσπασε δυο βραβεία  λέγοντας πως χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ ως δομικό στοιχείο καλύπτοντας την πρόσοψη του κτιρίου. Εξασφαλίζοντας έτσι με έξυπνο τρόπο και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό την ενεργειακή αυτονομία του, (φωτισμό , κλιματισμό κ.α.). Πίσω από το εγχείρημα αυτό υπήρξε μια ολιστική φιλοσοφία με στόχο να παρουσιαστεί μια διαφορετική οπτική στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι διακρίσεις της MECHANICAL SOLUTIONS ήταν στις παρακάτω κατηγορίες :

-Energy Storage Innovation

Χρυσό - MECHANICAL SOLUTIONS : Χρήση Ενεργητικής πρόσοψης PV (φωτοβολταϊκών) σε εμπορικό Ακίνητο

- Energy Efficient & Saving Products, Technologies and Services

Bronze Χρήση Ενεργητικής πρόσοψης PV (φωτοβολταϊκών) σε εμπορικό Ακίνητο στην Ιεράπετρα Κρήτης

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δατσέρη: