Χωρίς αξονικές 7 μέρες το μήνα ο Νομός

2:55 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018
02:01 μ.μ. - Δευ, 15/55/2018
Image: Χωρίς αξονικές 7 μέρες το μήνα ο Νομός

Λόγω συνταξιοδότησης του Δ/ντη Ακτινολόγου

Χωρίς αξονική τομογραφία μένει για 7 μέρες το μήνα το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και κατ' επέκταση ο Νομός Λασιθίου, μετά την συνταξιοδότηση του Δ/ντή Ακτινολόγου στο τέλος του 2017.
 
Για το πρόβλημα μίλησε στην Κρητη tv ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΓΝΑΝ κ.Μανουσάκης: "Από την αρχή του χρόνου δεν εφημερεύει ακτινολόγος, δηλαδή δεν έχουμε αξονικό και υπέρηχο στο Νοσοκομείο, 7 μέρες το μήνα. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, όλος ο Νομός Λασιθίου, 7 μέρες το μήνα να μην έχει αξονικό τομογράφο και όλα τα περιστατικά, εγκεφαλικά, τροχαία κλπ να πρέπει να πηγαίνουν για αξονική στο Ηράκλειο. Ο αξονικός είναι καινούργιος, είναι υπερσύγχρονο μηχάνημα, όμως δεν υπάρχουν γιατροί να τον δουλέψουν".
 
"Μετά τις 10-15 του μήνα έχουμε τα κενά, είμαστε, όμως σε διαδικασία και σε συνεννόηση με την κ.Μαυρομάτη για να δούμε πως θα καλύψουμε αυτά τα κενά" δηλώνει η διοικήτρια κ.Σπινθούρη
 
Μεγάλες ελλείψεις και στο Διοικητικό Προσωπικό καταγγέλει ο Σύλλογος των Εργαζομένων, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση ασθενών ειδικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στο Γραφείο Κίνησης και στα Εξωτερικά Ιατρεία. "Τον Ιούνιο του 2016 ήρθε ο Πολάκης στο Νοσοκομείο μας και είπε ότι θα πάρουμε 15 διοικητικούς υπαλλήλους από την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ του '98. Από τους 15 ήρθαν 11, από τους 11 παραιτήθηκε ο ένας και 9 φύγαν με μετακινήσεις σε άλλα Νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει μείνει από αυτούς μόνο ένας διοικητικός υπάλληλος και ήρθε και κάποιος άλλος απο μετακίνηση από άλλο Νοσοκομείο." ανέφερε ο κ.Μανουσάκης. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου για τις ελλείψεις στο διοικητικό προσωπικό, δήλωσε ότι περιμένουν δύο άτομα από τον ΟΑΕΔ και δύο ακόμα από την Προκήρυξη 5Κ/2017 που έχουν βγει μόνο τα προσωρινά αποτελέσματα.
 
Πηγή : Κρήτη TV