Χαριτάκης: Με 82 παγόδες και υψηλούς στόχους σχεδιάζουμε την AgroExpo 21 στην Ιεράπετρα

11:41 π.μ. - Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Δευ, 07/41/2020
Image: Χαριτάκης: Με 82 παγόδες και υψηλούς στόχους σχεδιάζουμε την AgroExpo 21 στην Ιεράπετρα

Προετοιμαζόμαστε με τις σκέψεις στην πανδημία και τη διαμόρφωση της ΑΓΡΕΞ δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Η διοργάνωση της αγροτικής έκθεσης AGROEΧPO 21 ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη παρουσία του Ειδικού Συμβούλου, κ. Ευάγγελου Δουλουφάκη και του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, κ.Εμμ. Παπαδάκη. Έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου της ΑΓΡΕΞ, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση και επιπλέον ορίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της από 28 έως 30 Μαΐου 2021.

Ο κ. Χαριτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι δυο είναι οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Από τη μια η εξέλιξη της πανδημίας οπότε θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ή ακόμα να υπάρχει ως σκέψη η αναβολή κάτι που απεύχονται με την ελπίδα ότι όλα μέχρι τότε θα εξελιχθούν ομαλά. Από την άλλη θα πρέπει να γίνουν από πλευράς Δήμου όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης της ΑΓΡΕΞ σε έναν αξιόλογο εκθεσιακό χώρο. Σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια η στήριξη και η χρηματοδότηση που θα δοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. «Οι στόχοι είναι υψηλοί και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Αναμένεται να τοποθετηθούν 82 παγόδες και η έκθεση θα στηθεί ανά ζώνες, αγροτικά προϊόντα υπηρεσίες, τυποποιητές, - γεωργικά εφόδια μηχανήματα, εξοπλισμός - φυτώρια, λιπάσματα κλπ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και η ανοδική πορεία που κατέγραφε η έκθεση να συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Χαριτάκης.

Σχολίασε τέλος, και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ως συνέπεια της πανδημίας που έχει πλήξει την οικονομία σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τους κλάδους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.