Χαρδαλιάς : Διπλασσιάζονται οι λαϊκές αγορές – Ούτε βήμα πίσω από ό,τι έχουμε καταφέρει

7:37 μ.μ. - Σάββατο, 11 Απριλίου 2020
07:04 μ.μ. - Σάβ, 11/37/2020
Image: Χαρδαλιάς : Διπλασσιάζονται οι λαϊκές αγορές – Ούτε βήμα πίσω από ό,τι έχουμε καταφέρει

Είναι ώρα να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και να παραμείνουμε στο σπίτι, για να νικήσουμε τον κοροναϊό. Μένουμε σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου για να μην γκρεμίσουμε ότι έχουμε καταφέρει» είπε ο κ. Χαρδαλιάς

Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τα παντα είναι οριακά και τα δεδομένα σταθμίζονται πλέον σε 12ωρη βάση συνέχισε, καλώντας τους πολίτες να είναι υπομονετικοί.

«Είναι ώρα να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και να παραμείνουμε στο σπίτι, για να νικήσουμε τον κοροναϊό. Μένουμε σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου για να μην γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε καταφέρει» είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Σχετικά με τον οικισμό στη Λάρισα που έχει τεθεί σε καραντίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από τους 333 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 4 ακόμή άτομα θετικά στον κοροναϊό, «άρα έχουμε συνολικά 25 κρούσματα» που μεταφέρονται και αυτοί μαζί με τους πρώτους 21 σε κέντρο αποκαστάστασης για να τεθούν σε αυστηρή καραντίνα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους κατοίκους των οικισμών για τη συνεργασία τους, ενώ επανέλαβε ότι επεκτείνονται οι έλεγχοι σε οικισμούς των δήμων Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι διπλασσιάζεται σε 222 από τη Δευτέρα ο αριθμός των λαϊκών αγορών, ενώ γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η λειτουργία τεσσάρων λαϊκών αγορών σε Χατζηκυριάκειο, Χαϊδάρι, Δήμο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και παραλία Διστόμου, επειδή δεν τηρούσαν τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Αανακοίνωσε επίσης ότι κατόπιν αιτήματος του οικείου δήμου, η περιπατητική διαδρομή στην οδό Ανδρέα Τρίτση στη Νέα Πολιτεία Εύοσμου στο Δήμο Κορδελιού θα παραμείνει κλειστή από της 14.00 μέχρι τις 08:00 της επόμενης ημέρας και καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για 14 ημέρες.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας σημείωσε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και τα σημεία εισόδου στη χώρα μας, ενώ έκανε γνωστό ότι από τα 214 άτομα που αφίχθησαν χθες, μόνο ένας βρέθηκε θετικός στον ιό.

Παράλληλα,μειώνονται τα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα, όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά πλέον βρίσκονται 5.500 άτομα σε καραντίνα.

«Από τη φάση της επιμονής, περνάμε τώρα στη φάση της υπομονής. Πρέπει με προσήλωση να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Χρειάζεται υπομονή και συνέπεια. Μένουμε σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

in.gr