Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στο Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

10:09 π.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Δευ, 03/09/2022
Image: Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στο Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, χαιρετίζω την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του αυτονόητου.

Το δικαίωμα δηλαδή, για δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλους τους πολίτες.

Λυπούμαι που δεν θα παραβρεθώ στην σημερινή συγκέντρωση - διαμαρτυρία λόγω συνεδρίασης της Βουλής, θα μεταφέρω όμως την δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Αγανάκτηση αλλά και δικαίωμα να διεκδικούμε:

Τον σεβασμό πρώτα και πάνω απ' όλα, για το προσωπικό του Νοσοκομείου. Προσωπικό που παρά την υποστελέχωση και τις ελλείψεις, εδώ και πάνω από δύο χρόνια σηκώνει το βάρος της πανδημίας, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια του. Όχι μόνο λόγω εντατικής εργασίας αλλά και της κακής συμπεριφοράς από την διοίκηση η οποία αντί να στέκεται αρωγός στους εργαζόμενους, έχει καταφέρει να τους βάλει απέναντι και δυστυχώς όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Έχουμε αναδείξει κατ' επανάληψη στη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας με Ερωτήσεις και Αναφορές όλα τα προβλήματα που και εσείς έχετε αναδείξει στο νοσοκομείο και τα οποία οδηγούν μαθηματικά στην υποβάθμιση του για να ανοίξει ο δρόμος στον ιδιωτικό τομέα.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων στην Υγεία, τα είδαμε και στην πανδημία, όπου φτάσαμε να έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας.

Αυτή τη κατάσταση μπορεί να περιγράψει κάποιος μόνο με μια φράση.

"Δεν πάει άλλο ".

Δεν πάει άλλο με την υποστελέχωση, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, την αδιαφορία για την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του αξονικού τομογράφου, η προμήθεια του οποίου έγινε από την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, μαζί με αυτόν της Σητείας και όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά για το κοινό.

Γνωρίζετε πως αυτά έχουν ξαναγίνει εδώ στην Ιεράπετρα. Ήταν στην προηγούμενη διακυβέρνηση ΝΔ _ ΠΑΣΟΚ που και πάλι το Νοσοκομείο είχε γίνει στόχος και ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Τότε ο αγώνας σας μπόρεσε να σταματήσει το τυπικό λουκέτο και μαζί προσπαθήσαμε να το ξαναστήσουμε, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Γνωρίζετε ότι :

  • Σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες καταφέραμε να κρατήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας ζωντανό.
  • Να το ενισχύσουμε στον βαθμό που μπορούσαμε.
  • Σήμερα υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες, για την ενίσχυση του, σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
  • Τρία χρόνια είναι αρκετά για να αντιληφθεί η κοινωνία ποιος πράγματι ενδιαφέρεται για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες και ποιος όχι.

Στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, που έμπρακτα απέδειξε την στήριξη του το περασμένο καλοκαίρι στο νοσοκομείου Ιεράπετρας, εξήγγειλε σειρά μέτρων, με κίνητρα για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, την αύξηση του μισθού πρόσληψης, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του προσωπικού, την ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό σε όλους τους τομείς. Κίνητρα για στελέχωση των θέσεων που μένουν κενές. Για να πάψουν οι γιατροί να φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό.

Τώρα η επιλογή είναι στο χέρι του κάθε πολίτη. Με το ΕΣΥ ή με τον ιδιωτικό τομέα;

Με αυτούς που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας ή με εκείνους που είναι αγκαλιά με τον ιδιωτικό τομέα;

Καλούς Αγώνες!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ