Υποβαθμίζονται κλινικές στο ΠΑΓΝΗ- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι και επιτίθενται στη διοίκηση του νοσοκομείου

10:18 π.μ. - Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
10:10 π.μ. - Παρ, 24/18/2014
Image: Υποβαθμίζονται κλινικές στο ΠΑΓΝΗ- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι και επιτίθενται στη διοίκηση του νοσοκομείου

«Αυταπάτες δεν τρέφουμε. Η Διοίκηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Και να ήθελε, δεν μπορεί, αφού επιλέγει να υπηρετεί και να εφαρμόζει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης από την οποία έχει διοριστεί. Τις λύσεις θα τις επιβάλλουμε εμείς οι εργαζόμενοι με την οργάνωση του αγώνα μας και σε συμμαχία με το λαό και τους άλλους εργαζόμενους της Κρήτης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, καταγγέλλοντας σειρά προβλημάτων στο νοσοκομείο, ανάμεσα στα οποία είναι η υποβάθμιση κλινικών αλλά και γενικά του νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Τα θέματα αυτά έθεσε η διοίκηση του σωματείου σε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις.
 
Με την ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ακόμα το θέμα της κατασκευής του δρόμου από ιδιώτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Την Τρίτη 21/10/14 το Δ.Σ. του Σωματείου συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου καταθέτοντάς του ατζέντα αιτημάτων και απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις.
Δηλώσαμε την καθολική αντίθεσή μας στην υποβάθμιση -όπως αναφέρεται στην επιστολή των παιδιάτρων-   της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ και στην εντολή του να καλύπτουν  οι γιατροί της τις εφημερίες της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου.   Ζητήσαμε να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του.   Το Υπουργείο Υγείας, η 7η  ΥΠΕ και η  Διοίκηση των Νοσοκομείων γνώριζαν εδώ και μήνες το πρόβλημα της Παιδιατρικής του Βενιζελείου, δε χωρά καμιά δικαιολογία.  Πρόσληψη μόνιμων παιδιάτρων τώρα.
Απαιτήσαμε άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καταγγείλαμε την απόφασή του να πάρει τα προγράμματα νοσηλευτικών τμημάτων και κλινικών και να αποφασίσει μετακίνηση των νοσηλευτών από τα υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου για να καλύψει Παιδοψυχιατρική και Καρδιοχειρουργική χωρίς να παίρνει υπόψη του την εισήγηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.  Αυτή η πρόκλησή του δεν θα μείνει αναπάντητη.  Ας πάρει να υπογράφει ο ίδιος τα προγράμματα των κλινικών και να έχει την ευθύνη της παρανομίας και της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.  Επικοινωνιακές πολιτικές στην πλάτη των εργαζομένων  με κόστος το αίμα,  τον ιδρώτα, τα  νυχτέρια και την υπερεργασία των συναδέλφων μας δεν θα τις  επιτρέψουμε.  Παιδοψυχιατρική με πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ένα χρόνο και Καρδιοχειρουργική χωρίς δομή οργανωμένης κλινικής, χωρίς προσωπικό, χωρίς στελέχωση υποστηρικτικών δομών της (ΜΕΘ κλπ) δεν απαντούν στις ανάγκες υγείας του κρητικού λαού.
Απαιτήσαμε, επίσης, να ληφθούν  άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Νεφρολογικής Κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι την εύκολη λύση της συγχώνευσής της με την παθολογική, που θα περιπλέξει τα ήδη οξυμένα προβλήματα,καθώς τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της κλινικής δε μπορεί να τις παρέχει άλλη ειδικότητα πλην της Νεφρολογίας.
Ζητήσαμε άμεσα μέτρα για τη φύλαξη εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου.  Καταθέσαμε την έντονη ανησυχία εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών.  Στο ΠΑΓΝΗ έχουν σημειωθεί από κλοπές αυτοκινήτων μέχρι επιθέσεις σε ασθενείς και εργαζόμενους με στόχο τη ληστεία τους στα πάρκιγκ του νοσοκομείου, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή των θυμάτων. Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.  Απαιτήσαμε από τη Διοίκηση να λάβει μέτρα εδώ και τώρα με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης και εγκατάσταση υλικοτεχνικής υποδομής (π.χ. φωτισμός) που να λειτουργεί αποτρεπτικά.
Ξαναζητήσαμε μέτρα απομάκρυνσης των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκυλιών, καταγγέλοντας ξανά τις συχνές επιθέσεις τους  σε ασθενείς και εργαζόμενους.  Είναι απαράδεκτη εικόνα για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου στους εξωτερικούς και πολλές φορές στους εσωτερικούς χώρους του να κυκλοφορούν τα αδέσποτα ζώα, να αφήνουν τις ακαθαρσίες τους και ό,τι άλλο κουβαλούν πάνω τους και οι Διοικήσεις διαχρονικά να σφυρίζουν αδιάφορα πετώντας το μπαλάκι στο Δήμο και ο Δήμος να το επιστρέφει στο Νοσοκομείο.    Τώρα μέτρα πριν έχουμε σοβαρότερη επίθεση ζώου σε άνθρωπο με τραγικές συνέπειες.
Αναφερθήκαμε στο δρόμο σύνδεσης με το Νοσοκομείο, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και  καταθέσαμε τη διαφωνία μας για την εκχώρηση των παρκιγκ σε ιδιώτες και απαιτήσαμε για άλλη μια φορά δωρεάν στάθμευση όλων, ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.   Ζητήσαμε επανέλεγχο των θέσεων πάρκιγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες, απομάκρυνση των ταξί από τον περίβολο του νοσοκομείου σε εξωτερικό χώρο όπου και προβλέπεται.   Απαιτήσαμε ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων στην είσοδο και έξοδο του νοσοκομείου επισημαίνοντας τις ευθύνες Δήμου, Περιφέρειας  και Διοικήσεων του ΠαΓΝΗ για το έκτρωμα που κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ζητήσαμε από τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ανατροπής του σχεδιασμού, που επιχειρείται, γιατί κυρίως εξυπηρετεί όχι τις ανάγκες του νοσοκομείου αλλά τα συμφέροντα και τα κέρδη του ιδιώτη.
Σε νέα παρέμβαση του Προεδρείου του Δ.Σ. την Τετάρτη 22 Οκτώβρη για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη τακτική της Διοίκησης να παραμερίζει την Νοσηλευτική Υπηρεσία και να αναζητεί εξωθεσμικά νοσηλευτές για να τους μεταφέρει σε υποστηρικτικές δομές της Καρδιοχειρουργικής και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική, δεχτήκαμε την αυταρχική αντιμετώπιση και συμπεριφορά της Διοίκησης. Η προσπάθειά τους να επιρρίψουν ευθύνες στο Σωματείο για δήθεν παρεμπόδιση ανοίγματος νέων κλινικών πέφτει στο κενό γιατί πλέον δε μπορούν να κρυφτούν από την αλήθεια, δηλαδή τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού προσωπικού και τη συνεχή υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου.
Αυταπάτες δεν τρέφουμε.  Η Διοίκηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις.   Και να ήθελε, δεν μπορεί, αφού  επιλέγει να υπηρετεί και να εφαρμόζει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης από την οποία έχει διοριστεί.  Τις λύσεις θα τις επιβάλλουμε εμείς οι εργαζόμενοι με την οργάνωση του αγώνα μας και σε συμμαχία με το λαό και τους άλλους εργαζόμενους της Κρήτης.
Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις.
 
ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».