Τουρισμός για όλους: Τα «SOS» για να μην κάνετε λάθος – Απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις

9:28 π.μ. - Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Κυρ, 05/28/2020
Image: Τουρισμός για όλους: Τα «SOS» για να μην κάνετε λάθος – Απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις

Πότε λήγει η προθεσμία για να κάνετε τις αιτήσεις σας - Ποιος είναι ο νέος προγραμματισμός του υπουργείου Τουρισμού

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν, έκαναν το αρμόδιο υπουργείο να δώσει μία παράταση στην υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με το ethnos, η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο νέος προγραμματισμός του υπουργείου Τουρισμού για την υποβολή των αιτήσεων είναι ο εξής:

Κυριακή 5 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 2 - 3

Δευτέρα 6 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 4 - 5

Τρίτη 7 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 6 - 7

Τετάρτη 8 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 8 - 9

Απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

Διόρθωση αίτησης που έχει υποβληθεί

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.9126/17.06.2020.

Επισύναψη δικαιολογητικών

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται υποχρεωτικά στην αίτηση και δεν αποστέλλονται με email ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Μήνυμα ότι δεν υπάρχει συνημμένο αρχείο

Ελέγξτε προσεκτικά ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία της αίτησης. Τα συνημμένα αρχεία μπορεί να είναι σε μορφή .pdf ή jpg.

Μήνυμα Error 403 forbidden στην ηλεκτρονική εφαρμογή

Παρακαλούμε δοκιμάστε να πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή από διαφορετικό browser (πχ. google chrome, firefox)

Έχω πάρει επιταγές τουρισμού πέρσι. Μπορώ να συμμετάσχω;

Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.9126/17.06.2020: http://www.mintour.gov.gr/userfiles/de145b9b-fc1f-4650-91eb-b6315a192e52/prosklisi-tourismos-gia-olous.pdf

Στα πεδία νόμιμος εκπρόσωπος και διακριτικός τίτλος τι συμπληρώνω;

Tα συγκεκριμένα πεδία εμφανίζονται στη φόρμα αίτησης των παρόχων και είναι υποχρεωτικά. Δεν είναι πεδία που περιλαμβάνονται στην φόρμα αίτησης των δικαιούχων. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.9126/17.06.2020: http://www.mintour.gov.gr/userfiles/de145b9b-fc1f-4650-91eb-b6315a192e52/prosklisi-tourismos-gia-olous.pdf

Τι ακριβώς συμπληρώνω στην φόρμα της αίτηση στο πεδίο ΕΣΛ;

Προσοχή! Το πεδίο Αριθμός Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ή Γνωστοποιήσης είναι μέρος της φόρμας της αίτησης των παρόχων. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.9126/17.06.2020 εδώ.

Δικαιούχοι

Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα που θα επιλέξω από τώρα;

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

Πού θα βρω τον κατάλογο των καταλυμάτων

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Ποιος από τους δύο συζύγους

Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος.

Πρέπει να βρω πρώτα κατάλυμα να κλείσω και να σας το δηλώσω στην αίτησή μου;

Θα μπορείτε να κάνετε κράτηση σε κατάλυμα αφού δείτε το όνομά σας στον οριστικό πίνακα δικαιούχων και εκδοθεί e-voucher. Το οριστικό μητρώο παρόχων θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείο και στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr.

Τι ποσό δικαιούμαι;

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα μου δημόσιος υπάλληλος. Θα πρέπει να κάνουμε μια αίτηση ή 2 ξεχωριστά με τους κωδικούς μας του taxisnet;

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η κόρη μας που είναι γεννημένη 02.09.2001 ως φοιτήτρια και προστατευόμενο μέλος της οικογένειας συνεχίζει να δικαιούται εισιτήρια διακοπών;

Τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ

Το ποσοστό επιδότησης 60% για άτομα με αναπηρία αφορά και τους συνοδούς;

Όχι, αφορά μόνο τον ίδιο, το ωφελούμενο μέλος επιδοτείται με 50% με ανώτατο ποσό τα 30€ σε κάθε περίπτωση.

Πάροχοι

Υπέβαλα αίτηση αλλά θέλω να κάνω διόρθωση

Σε περίπτωση προβλήματος με ήδη υποβληθείσες αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" παρακαλούμε όπως αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: tourism4all@mintour.gr.

Έχω δύο καταλύματα κάτω από τον ίδιοι ΑΦΜ, καταχώρησα επιτυχώς αίτηση για το ένα αλλά δεν μπορώ να υποβάλλω αίτηση για το δεύτερο.

Κάθε πάροχος μπορεί να καταχωρήσει ένα μόνο κατάλυμα ανά ΑΦΜ

Για τις κατηγορίες των ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερίσματα/επαύλεις κλπ. τι πρέπει να συμπληρωθεί στο πεδίο αριθμός ατόμων που φιλοξενούνται;

Στο πεδίο αριθμός ατόμων συμπληρώνεται ο ανώτερος αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί πχ. στο διαμέρισμα και στη συνέχεια η κατ’ άτομο και ανά διανυκτέρευση τιμή.

Αν το κατάλυμα δεν έχει κάποια από τις κατηγορίες δωματίων (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο) τι συμπληρώνει στην τιμή συνεργασίας;

Θα πρέπει στο αντίστοιχο πεδίο να συμπληρώσει την τιμή 0.

neakriti.gr