Το ποσό των 600.000€ δεν επαρκεί για την προστασία της νήσου Χρυσής

1:09 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021
01:10 μ.μ. - Τετ, 06/09/2021
Image: Το ποσό των 600.000€ δεν επαρκεί για την προστασία της νήσου Χρυσής

Διεκδικούμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με αφορμή το Σχέδιο Δράσης για την προστασία και διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της νήσου Χρυσής, το οποίο πρόσφατα εκδόθηκε σε ΦΕΚ. Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την έγκριση και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της εξομοίωσης με Χερσαία Ζώνη Λιμένα των υπόλοιπων αλιευτικών καταφυγίων- πλην της Ιεράπετρας -που έχει υποβάλει ο Δήμος και ιδιαίτερα του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής: «Με την κα Κοζυράκη συζητήσαμε τους τρόπους εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή. Της επισήμανα ότι πέρα από τις μελέτες που έχει υποχρέωση βάσει του Σχεδίου Δράσης να αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας και αφορούν τη σήμανση των διαδρομών, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη μελέτη για το λιμενικό έργο και τις δράσεις ευαισθητοποίησης, το ποσό των 600.000€ που θα διαθέσει η Περιφέρεια Κρήτης δεν επαρκεί. Ως Δήμος Ιεράπετρας ζητάμε και διεκδικούμε ακόμη περισσότερα, διότι επιδιώκουμε να γίνουν αποδεκτές και επιμέρους προτάσεις του Δήμου Ιεράπετρας από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως είχαμε αιτηθεί και κατά την παρουσία του πρώην Υπουργού, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατά την επίσκεψή του στη νήσο Χρυσή.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης για την προστασία και την ορθολογική αξιοποίηση της νήσου Χρυσής».