Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να εκπροσωπηθεί ισότιμα στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

10:22 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Παρ, 08/22/2020
Image: Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να εκπροσωπηθεί ισότιμα στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Να αποφύγουμε την εργαλειοποίηση του θέματος για παραταξιακά οφέλη

Μετά τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου και την απόφαση της μή εκπροσώπησης σε αυτό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω τα ακόλουθα.

Καταρχάς, από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, σήκωσα μανίκια και - μαζί με όλο το προσωπικό - εργαζόμαι νυχθημερών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του ιδρύματος, πάντα με γνώμονα τη καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης του Λασιθίου.

Σε αντίθεση με άλλους "επισκέπτες διοικητές" νοσοκομείων, εγώ εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Ιεράπετρα για να είμαι δίπλα στο Νοσοκομείο και στις ανάγκες των πολιτών. Δίνω το παρών καθημερινά, πολλές φορές αφιερώνοντας πάνω από 15 ώρες το 24ωρο και Σαββατοκύριακα.

Με την εμπειρία που διαθέτω ως γιατρός σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, είχα τη δυνατότητα να ανταποκριθώ άμεσα στα προβλήματα και τις αδυναμίες του Νοσοκομείου, προτείνοντας και διεκδικώντας βιώσιμες λύσεις γι' αυτά.

Στην πορεία, ήρθε και ο Covid-19 όπου έπρεπε με ταχύτατους ρυθμούς να προσαρμόσω το Νοσοκομείο στα νέα δεδομένα, προκειμένου να θωρακιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες όλων των ασθενών, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών με κρούσματα κορονοϊού. Όλο το προσωπικό έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου οι Ιεραπετρίτες να μπορούν να νοσηλεύονται στο τόπο τους με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Από την αρχή της κρίσης, το Νοσοκομείο υλοποίησε σε χρόνο ρεκόρ όλες τις οδηγίες και προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, και στη πορεία αναδείχθηκε ως πρότυπο για άλλα περιφεριακά ιδρύματα. Κατά τη διάρκεια της δίμηνης καραντίνας, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας λειτούργησε άψογα και απρόσκοπτα.

Ταυτόχρονα, διεκδικώ με μαχητικότητα από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αλλά και την διοίκηση των Διασυνδεομένων ό,τι χρειάζεται το Νοσοκομείο, έχοντας τη στήριξη του συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, του Δήμου αλλά και της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Στόχος, να γίνει ίδρυμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Κρήτης και τους επισκέπτες της. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αυτής προσπάθειας, έχω την υποχρέωση να ενημερώνω - και ειδικά όταν μου ζητηθεί - τους βουλευτές, τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις, και όλους τους δημόσιους φορείς της πόλης.

Όσον αφορά το ΦΕΚ για το νέο ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, και την ατυχής απόφαση να μην εκπροσωπείται το νοσοκομείο της μεγαλήτερης πόλης του νομού σε αυτό, θυμίζει δυστηχώς πρακτικές άλλων εποχών. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για τη σύνθεση του ΔΣ, επικοινώνησα με τους αρμόδιους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου για την εξέλιξη αυτή και τονίζοντας με κάθε τρόπο την ανάγκη να διορθωθεί η άδικη αυτή απόφαση, ώστε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να εκπροσωπείται ισότιμα στο ΔΣ.

Τέλος, θα ήθελα να συστήσω την αποφυγή της εργαλειοποίησης του εν λόγω θέματος για παραταξιακά οφέλη, ωστέ όλοι μαζί να προασπίσουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Εμμ. Καλλιονάκης, MD

Αν. Διοικητής ΓΝ Λασιθίου

Επ. Διοίκησης ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας