Το master plan για την ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου

10:18 π.μ. - Σάββατο, 5 Μαΐου 2018
10:05 π.μ. - Σάβ, 05/18/2018
Image: Το master plan για την ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου

Την ένταξη δύο έργων στο ΠΕΠ Κρήτης (Ε.Π. Κρήτης 2014-2020) που στοχεύουν στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Πρόκειται για τις μελέτες Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (master plan) των Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου συνολικού προϋπολογισμού 310.955 ευρώ και είναι σε συνέχεια αντίστοιχου έργου που προηγήθηκε για το Δήμο Χανίων. 
Η μελέτη για το master plan του Ηρακλείου, σύμφωνα με το ekriti.gr,  είναι προϋπολογισμού 254.854 ευρώ και η αντίστοιχη για το σχέδιο του Αγίου Νικολάου είναι προϋπολογισμού 56.101 ευρώ. Οι μελέτες αυτές, όπως έγινε γνωστό, έχουν στόχο να δώσουν απαντήσεις στην διαχείριση κρίσεων που μπορούν να ανακύψουν στον τομέα της ύδρευσης και περιλαμβάνουν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ορθολογική και οργανωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 
«Το φαινόμενο της λειψυδρίας απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Τα δυο master plan που χρηματοδοτούμε, θα προετοιμάσουν σωστά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύει με τα έργα αυτά στην καλή προετοιμασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.