Το Επιμελητήριο Λασιθίου για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά

1:06 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Πέμ, 05/06/2019
Image: Το Επιμελητήριο Λασιθίου  για την προώθηση  φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά

Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΄΄Refresh΄΄

Το Πρόγραμμα ΄΄Refresh΄΄ υλοποιεί στη χώρα μας η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του Προγράμματος έχουν επιχειρήσεις και συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή/εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και επιχειρηματίες/στελέχη επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής/εμπορίας/διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Βασικά κριτήρια για την τελική επιλογή των επιχειρήσεων/παραγωγών θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων, η κλαδική προέλευσή τους, η εξαγωγική τους δραστηριότητα, η ικανότητα τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος και η ημερομηνία υποβολής/εκδήλωσης του ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή. Θα ληφθεί υπόψη και το ποσοτικό κριτήριο, ενώ θα υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 40-50 τ.μ. για όλους (και από τις τέσσερις χώρες). Από Ελληνικής πλευράς καθίσταται δυνατή η συμμετοχή πέντε τουλάχιστον επιχειρηματιών/παραγωγών σε κάθε δράση. Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, καθώς επίσης και αυτά της αποστολής των προϊόντων/δειγμάτων τους.

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Συμμετοχή στην Fruit Logistica 2020 (5-7/2) στο Βερολίνο.

Συμμετοχή στην Top Gastro & Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα.

Συμμετοχή στην World Food Poland 2020 (21-23/4) στην Βαρσοβία.

Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης ως μέλη επιχειρηματικών αποστολών για τις ανάγκες εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά-στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης -Road Shows), καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά-στόχο. Επίσης θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διανομών σε σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών-στόχων.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα δημιουργήσει μια shortlist επιχειρήσεων, βασιζόμενη στα ανωτέρω κριτήρια και από αυτές θα επιλέγονται ορισμένες ανά αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.refreshyourlife.eu καθώς και στους λογαριασμούς στο Facebook/instagram (@refreshyourlife).

Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο email του Επιμελητηρίου Λασιθίου info@epimlas.gr

Τηλ. Επικοινωνίας: 2841022231, πληροφορίες Γιώργο Τζανόπουλο.