Το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας επέστρεψε από την εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο

1:06 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018
01:03 μ.μ. - Τετ, 14/06/2018
Image: Το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας επέστρεψε από την εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο

Το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας πραγματοποίησε τη δεύτερη διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ στο Φρέναρο - Κοκκινοχώρια της Αμμοχώστου στην Κύπρο

Το πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη έξι χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία, Αυστρία και Ισπανία – Τενερίφη Κανάρια Νησιά). Το θέμα του προγράμματος “Life and Job Skills for Successful Europeans” επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή, στην επιτυχημένη κοινωνική ενσωμάτωση του καθώς και στις δεξιότητες ζωής και εργασίας που θα εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση από τη ζωή του σχολείου σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, αλλά και τη γνωριμία και συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων χωρών της Ε.Ε.
Οι μαθητές έζησαν μια σπουδαία και πρωτόγνωρη  εμπειρία φιλοξενούμενοι σε τοπικές οικογένειες  των μαθητών, όπου είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν σημαντικά τις δεξιότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και τις γνώσεις ξένων γλωσσών και πληροφορικής.
Οι εκπαιδευτικοί  βελτίωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, ενίσχυσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.
Η διδακτική συνεργασία με τα  συμμετέχοντα σχολεία στο Erasmus+  βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών τόσο εντός του σχολείου όσο και με τις τοπικές αρχές.
 Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές μετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και συγκεκριμένα: Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο περιβαλλοντικό κέντρο του Κάβο Γκρέκο και στην αγροτική σχολή και βοτανικό κήπο της κοινότητας Αυγόρου καθώς και στο Μουσείο Δερύνειας με θέα την κατεχόμενη και έρημη πόλη της Αμμοχώστου.
Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λάρνακας και επισκέφτηκαν το κολέγιο Αλέξανδρος και την επιχείρηση μετάλλου Mesco στη Λάρνακα. 
Επίσης ξεναγήθηκαν στη Λευκωσία φτάνοντας μέχρι την πράσινη γραμμή που καθιστά τη Λευκωσία τη μοναδική πλέον διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου και επισκέφτηκαν εργαστήρια τοπικών παραδοσιακών επαγγελμάτων τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αθηένου και βιομηχανική επιχείρηση στη Φρέναρο. Συνοδοί  καθηγήτριες ήταν ο κος Αρβανιτίδης Γεώργιος  και η κα Ξυλούρη Ελένη, που είναι και η συντονίστρια του προγράμματος.
 
Η Παιδαγωγική Ομάδα  Εrasmus+ 1ου Λυκείου Ιεράπετρας