Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europa.S.T.E.EN.S. Kρήτης 2018

8:43 π.μ. - Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018
08:03 π.μ. - Δευ, 05/43/2018
Image: Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europa.S.T.E.EN.S. Kρήτης 2018

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Το σχολείο μας έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europa.S.T.E.EN.S. Kρήτης 2018!
Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ενώ θα προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 4 Μαΐου κατά την οποία θα επεξηγηθεί η διαδικασία της Προσομοίωσης. Η αποστολή του σχολείου μας αποτελείται από πέντε μαθητές της Β Τάξης, οι οποίοι θα υποδυθούν το ρόλο εκπροσώπων από   πέντε  κόμματα  του Ευρωκοινοβουλίου. Θα  προβληματιστούν , θα διαβουλευτούν, θα επιχειρηματολογήσουν, θα αναπτύξουν τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν και θα συνθέσουν προτάσεις –ψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο-για δράσεις που θα λειτουργήσουν διορθωτικά  στο άκρως ενδιαφέρον και περισσότερο από ποτέ άλλοτε φλέγον ζήτημα της ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τη δράση διοργανώνουν το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών θεμάτων ΜΕ ΤΟ Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης,  της 1 europe direct  και του European Parliament.
 
Στην προσομοίωση συμμετέχουν οι μαθητές της Β Τάξης:
 
1 ΝΙΣΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
2 ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΚΟΥΡΗΣ      ΠΑΥΛΟΣ
4 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5 ΧΡΥΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
 
Συνοδεύουν οι Καθηγητές:
 
1 ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΣΟΦΙΑ-Φιλόλογος
2 ΞΥΛΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ-Πολιτικής Επιστήμης
 
Για το 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Η Διευθύντρια 
Σοφία Ι. Κονταξάκη