Τη Μ. Τετάρτη η πληρωμή των επιδοτήσεων

9:43 π.μ. - Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016
09:04 π.μ. - Πέμ, 21/43/2016
Image: Τη Μ. Τετάρτη η πληρωμή των επιδοτήσεων

Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη πληρώνεται η δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης, μετά την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με «εσωτερική» ενημέρωση του Οργανισμού σε… συνδαιτυμόνες και συγκεκριμένα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκουφά, το συνολικό ποσό που έχει προγραμματισθεί να πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών ανέρχεται σε 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ είναι υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης και τα 550 εκατ. ευρώ πρασίνισμα (πράσινη ενίσχυση). Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα είναι λιγότερα από αυτά που υπολογίζεται να καλύψουν το σύνολο των υποχρεώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
 
Η ανακοίνωση Σκουφά
 
Για το χρονοδιάγραμμα των ερχόμενων πληρωμών των αγροτών επικοινώνησε με το γραφείο του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργου Αποστολάκη, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Μάλιστα, ο κ. Αποστολάκης έδωσε και οδηγίες προς τους αγρότες για την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων τους.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του αντιπροέδρου, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης του 2015 (συνολικά 100 εκατ. ευρώ) και της πράσινης ενίσχυσης (550 εκατ. ευρώ) θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη. Θα υπάρξει και άμεσα επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό.
 
Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης για το 2015 έχουν οριστικοποιηθεί και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν στους κατά τόπους φορείς και να τυπώνουν τον «τίτλο» τους. Διαφορετικά μπορούν από το απόγευμα να τα εκτυπώνουν από δικό τους υπολογιστή μέσα από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Η εξέταση των ενστάσεων για τα προσωρινά δικαιώματα ενίσχυσης του 2015 έχει ολοκληρωθεί κανονικά. Οι δικαιούχοι των οποίων οι ενστάσεις έχουν τελεσιδικήσει, θα πληρωθούν κατά την εξόφληση της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι δικαιούχοι των οποίων οι ενστάσεις έχουν απορριφθεί, δεν θα πληρωθούν σε αυτή τη φάση.

agronews.gr