Θραψανιώτης προς Πλακιωτάκη: Να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι με τους αγρότες ή τους ναυτεργάτες

11:21 π.μ. - Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
11:02 π.μ. - Παρ, 12/21/2016
Image: Θραψανιώτης προς Πλακιωτάκη: Να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι με τους αγρότες ή τους ναυτεργάτες

Ισχύει ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας γίνεται προσπάθεια ενεργοποίησης εάν κλιμακωθεί η απεργία της ΠΝΟ

Για την παραχώρηση κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ στον Δήμο Ιεράπετρας για τη στέγαση πολιτιστικών, κοινωνικών και εθελοντικών δράσεων, μίλησε στον ΗΧΩ ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης. Όπως  είπε  ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάν παραχώρησης χρήσης  τριών καταστημάτων και μιας αίθουσας συγκέντρωσης στον οικισμό εργατικών κατοικιών «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1» ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ , στο Δήμο Ιεράπετρας για τη στέγαση πολιτιστικών, κοινωνικών και εθελοντικών δράσεων, με το υπ αριθμ. Πρωτ.: 21178/1199, 24/11/2016 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Η προσπάθεια ευοδώθηκε μετά από αρκετή  προσπάθεια, υπήρξε  συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και τελικά προέκυψε η   απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ με την υπογραφή της συγκεκριμένης παραχώρησης από την Υπουργό Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου. Στο χώρο που παραχωρείται θα στεγαστεί και το ΚΕΘΕΑ για να  μπορεί να αναπτύξει το σημαντικό έργο του.
 
 Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα της απεργίας της ΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι υπάρχει νόμος που προβλέπει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και πως μπορεί να δρομολογηθεί πλοίο ασφαλείας .  Ένας  νόμος που μπορεί να έχει κενά αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί.
Άφησε τέλος αιχμές για τη στάση του κ.  Πλακιωτάκη απέναντι στο όλο θέμα με αφορμή τη συνάντηση με την ηγεσία της ΠΝΟ και την αποδοχή των αιτημάτων τους άρα εγκρίνει και την απεργία τους.