Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών λέει η Αθήνα

10:17 π.μ. - Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Κυρ, 03/17/2018
Image: Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών λέει η Αθήνα

Δήλωση Καμμένου από τις Βρυξέλλες

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
 
Ο κ. Καμμένος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας και συγκεκριμένα μετά την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη μέχρι τη δίκη. Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη, τόνισε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών, προσφύγων και δράση διακινητών. 
 
Ακολουθώντας – όπως είπε – στίγματα που κατ΄ αυτούς θα τους οδηγούσαν σε διακινητές, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και συνελήφθησαν. 
 
«Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει. «Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού».  Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη μετά την ΕΕ, θα θέσει το θέμα και στο ΝΑΤΟ. 
 
 
Πηγή: in.gr