Τεράστιο διπλό στη Νίκαια για τον ΟΦΙ απέναντι στον Ιωνικό

9:08 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Δευ, 14/08/2019
Image: Τεράστιο διπλό στη Νίκαια για τον ΟΦΙ απέναντι στον Ιωνικό

Ένας ΌΦΙ «ατσάλινος» και αποφασιστικός έκανε, μεγάλο παιχνίδι τακτικά και κατάφερε να κερδίσει σε μια πολύ δύσκολη έδρα, 0-1 τον Ιωνικό με αποτέλεσμα να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία της Football League

Ένας ΌΦΙ «ατσάλινος» και αποφασιστικός έκανε, μεγάλο παιχνίδι τακτικά και κατάφερε να κερδίσει σε μια πολύ δύσκολη έδρα, 0-1 τον Ιωνικό με αποτέλεσμα να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία της Football League. Οι ποδοσφαιριστές του Ιωάννη Μάγγου έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο γήπεδο της Νεάπολης, έπαιξαν και για τους 15 ηρωϊκούς φιλάθλους τους που έκαναν το ταξίδι στην Αθήνα. Αξίζει μια ιδιαίτερα αναφορά για τον κόσμο, που οργανωμένα και με το πανό των «Κουρητών» έκαναν αισθητή της παρουσία τους.
 
Οι «ασπρόμαυροι» για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκαν με ρεαλισμό, στρατηγική προσήλωση και σωστή τακτική προσέγγιση από τον προπονητή τους. Έπαιξαν συγκεντρωμένα και περιόρισαν τις ποιοτικές-τεχνικές αρετές των αντιπάλων τους. Παράλληλα, με προσεγμένες κινήσεις έβγαιναν στην αντεπίθεση, έψαξαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κουρεπίνη και στην μια πολύ καλή περίπτωση που τους έτυχε, έβαλαν το «χρυσό» τέρμα με σκόρερ τον Αποστολόπουλο. Συγκεκριμένα στο 32΄ ο Κατσικοκέρης που πίεσε ψηλά τους αμυντικούς έκλεψε την μπάλα και με εξαιρετικό τρόπο έβγαλε από αριστερά μόνο τον Αποστολόπουλο, ο οποίος διένυσε μερικά μέτρα πάτησε περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ 0-1.
 
Δυστυχώς ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα και ένας από τους πιο κινητικούς και ουσιαστικούς παίκτες του ΟΦΙ, ο Αποστολόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο 44΄. Φάνηκε στην συνέχεια ότι η αγωνιστική δομή δεν ήταν ίδια όπως και η λειτουργικότητα, αλλά μπήκαν άλλα στοιχεία που συντέλεσαν θετικά όπως το πάθος η μαχητικότητα και οι πολλές κερδισμένες… μπάλες.
 
Οι γηπεδούχοι «εγκλωβίστηκαν» από την συνοχή και συγκροτημένη αμυντικοί λειτουργία του ΟΦΙ με αποτέλεσμα να μην έχουν τις πολλές κλασικές ευκαιρίες. Όταν όμως χρειάστηκε σε κάποιες δύσκολες χρονικές στιγμές πίεσης του Ιωνικό, ο Καραγκιολίδης και η άμυνα κράτησαν το μηδέν, άντεξαν και χωρίς λάθη έμειναν όρθιοι μέχρι το τέλος. Στο 60΄ το σωτήριο τάκλιν του Καραγιάννη σε μπαλιά του Κρητικού, με την μπάλα να πήγαινε στον αμαρκάριστο Καλλέργη, διατήρησε το 0-0. Και στο 70΄ σε σουτ του Γκουφά από καλή θέση όπου ο Καραγκιολίδης έκανε σημαντική επέμβαση.
 
Διαιτητές: Θεοχάρης (Θεσσαλίας), Σακκάς (Θεσσαλίας) – Χατζημανώλης (Δωδεκανήσου)
Ιωνικός (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Μουστάκης, Γκοτσούλιας, Καλλέργης (64′ Ντάγκρας), Παπουτσογιαννόπουλος, Γκούφας, Μάναλης (64′ Παπατζίκος), Ιωάννου, Τιέντσε, Φουρλάνος (84′ Μανωλάς), Κρητικός.
 
ΟΦΙ (Γιάννης Μάγγος): Καραγκιολίδης, Καραγιάννης, Χιντζίδης, Σέχου, Τζέλεπης, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας (78′ Παπαδόπουλος), Κατσικοκέρης (90′ Μπάμπης), Αποστολόπουλος (44′ Μηνάς), Αναστασόπουλος.
 
ofi1970.gr