Τα «Eco..Χριστούγεννα 2019 στο μαγεμένο δάσος» μάγεψαν τους Γεραπετρίτες

2:33 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020
02:01 μ.μ. - Πέμ, 02/33/2020
Image: Τα «Eco..Χριστούγεννα 2019 στο μαγεμένο δάσος» μάγεψαν τους Γεραπετρίτες

Διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και η Ελένη Βλάσση

Στην γιορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το "Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards" και η Καλλιτεχνική του Διευθύντρια Ελένη Βλάσση, οργάνωσαν στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, μια φαντασμαγορική εκδήλωση «Eco..Χριστούγεννα 2019 στο μαγεμένο δάσος».

hxonews

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα ζωντάνεψαν και με το φως τους έλαμψαν στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, μαγεύοντας το κατάμεστο πλήθος μικρών και μεγάλων, που παρά την παγωνιά έμειναν αρκετές ώρες να παρακολουθούν το παραμυθένιο σκηνικό και τα πολιτιστικά δρώμενα της όμορφης γιορτινής βραδιάς η οποία πλαισιώθηκε από:

hxonews

-Την Χορωδία Ιεροψαλτών Ιεράπετρας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας "Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης" και τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη και λοιπών διδασκόντων, οι οποίοι με πολύ μεράκι και αγάπη και εντελώς εθελοντικά μεταλαμπαδεύουν την ιερά τέχνη της ψαλτικής αλλά και την παραδοσιακή μουσική.

hxonews

- Την Σχολή Κρητικών Χορών Δημήτρη Καπαράκη.

- Το κρητικό συγκρότημα του λυράρη Γιώργου Κουδουμογιαννάκη με τους Μπάμπη Προϊστάκη, Μάνο Φιορέτζη και Μιχάλη Στεφανάκη.

- Την μουσικοσυνθέτρια Μαρία Παπαγιαννάκη μαζί τον Αντώνη Ζεμπίλη, τον Μάνο Σίγμα και την Χριστίνα Ζυγάκη.

-Τον Γιάννη Ψιλλάκη με το μουσικό σχήμα «ΝΟΤΟΣ».

-Την Ομάδα Τάνγκο της Δέσποινας Τσιχλάκη

-Μάγος DK

-Την Καίτη Παπαδάκη πρόεδρο συλλόγου Γυναικών Ιεράπετρας με τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

hxonews

-Τους Εθελοντές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας " Μίτος της Αριάδνης" που μεταμόρφωσαν την πλατεία Ιεράπετρας σε ένα μαγεμένο δάσος που στο κέντρο του κυριαρχούσε η αρχαία ελιά Καβουσίου χιλιάδων χρόνων. Κάτω από τις φυλλωσιές της και τα δρομάκια του δάσους υπήρχαν νεράιδες, ξωτικά, η σταχτοπούτα και η χιονάτη που περίμεναν τον Άη Βασίλη να ζήσουν μαζί παραμυθένια Χριστούγεννα.

Έκθαμβοι οι θεατές έβλεπαν τον μάγο να βγάζει τα περιστέρια από τα κλαδιά της ελιάς και τους αγγέλους του δάσους να προστατεύουν το ιερό δέντρο.

Η δημιουργική καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Ελένη Βλάσση ευχήθηκε χρόνια πολλά στο κοινό που παρακολούθησε την τετράωρη παράσταση και δήλωσε: «Εύχομαι ολόψυχα το 2020 να είναι η πιο ευτυχισμένη σας χρονιά και η καλύτερη αρχή για την νέα δεκαετία που ξημερώνει».

Επίσης ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο για την ευλογία του στην συμμετοχή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.