Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης γκρεμίζουν τις φετινές βάσεις

9:31 π.μ. - Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017
09:06 π.μ. - Τρί, 20/31/2017
Image: Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης γκρεμίζουν τις φετινές βάσεις

Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης είναι το μάθημα που φαίνεται ότι φέτος θα γκρεμίσει τις βάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν χαμηλότερα από τις αντίστοιχες περσινές στις περισσότερες σχολές

Παρά τη μείωση εισακτέων στις σχολές αιχμής, που αποφάσισε φέτος το υπουργείο Παιδείας, η δυσκολία των θεμάτων ιδιαίτερα στα Μαθηματικά ήταν τέτοια ώστε αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των βάσεων, που εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη στο 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικές σχολές) και στο 2ο (Θετικών Επιστημών). 
 
Στο 3ο πεδίο των Ιατρικών είναι πιθανό να δούμε φέτος την Ιατρική της Αθήνας να πέφτει και λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.
 
Σύμφωνα με Τα Νέα, σε ασθενή πτώση θα είναι οι βάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής). Στο 2ο επιστημονικό πεδίο θα σημειωθεί σημαντική πτώση των βάσεων, ενώ στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) οι βάσεις θα γκρεμιστούν. Χωρίς σημαντικές μεταβολές θα κινηθούν οι βάσεις στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Εκπαίδευσης).