Συζήτηση Καλαντζάκη με το Δ.Σ. της μορφωτικής στέγης για τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη

10:44 π.μ. - Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 19/44/2023
Image: Συζήτηση Καλαντζάκη με το Δ.Σ. της μορφωτικής στέγης για τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη

Πάνω από 400.000€ το κόστος του έργου

Τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της Μορφωτικής Στέγης του Δήμου Ιεράπετρας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο Γραφείο του παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Η Πρόεδρος, κα Γεωργία Μαρκοπούλου, η Αντιπρόεδρος, κα Ελένη Διακάκη και ο Έφορος, κ. Εμμανουήλ Κουφάκης, ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις εργασίες που ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα στη νέα Βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας, προϋπολογισμού άνω των 400.000€, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, ενώ συγχρόνως συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη λειτουργίας της.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο Συμβούλιο της Μορφωτικής Στέγης για τη συνεργασία και εύχομαι στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Η δημιουργία μιας σύγχρονης Βιβλιοθήκης στην Ιεράπετρα αποτελούσε για τη Δημοτική Αρχή ύψιστη προτεραιότητα και γι΄αυτό το λόγο προχωρήσαμε στη ριζική ανακαίνιση του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί, στην τοποθέτηση νέου εξοπλισμού, στη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης κ.α.

Η νέα Βιβλιοθήκη χαρακτηρίζεται ως ένα έργο μεγάλου κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των δημοτών μας και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, ώστε να παραδοθεί τάχιστα προς χρήση από τους πολίτες.

Για τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται σύντομα θα ορίσω Σύμβουλο ο οποίος θα συνεργάζεται και με τη Μορφωτική Στέγη και με τους φορείς της πόλης για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Και βέβαια τα έργα στη Βιβλιοθήκη δε σταματάνε εδώ. Θα συνεχίσουμε και με νέα ώστε από εδώ και στο εξής η δημοτική βιβλιοθήκη Ιεράπετρας να αποτελεί έναν πολιτιστικό φάρο για την πόλη μας, ένα σημείο πολιτισμού, με όλες τις ευκολίες και τις δυνατότητες που απορρέουν από τις τρέχουσες τεχνολογίες».