ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: Κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

1:35 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
01:01 μ.μ. - Δευ, 24/35/2022
Image: ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: Κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δελτίο Τύπου της Ο.Μ. Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσουν το ΕΣΥ δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και παλαιότερα επί υπουργίας Σούρλα, αλλά και επί των ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι η χώρα της ανήκει κι αντιμετωπίζει το ΕΣΥ ως ιδιωτική εταιρία.

Μαθαίνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εν κρυπτώ, μυστικές διαβουλεύσεις μόνο με γιατρούς-βουλευτές της ΝΔ και της κ. Γκάγκα για την αποσάθρωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ, μέσα από συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την μετατροπή των περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Μέσα σε αυτά τα σχέδια τους πρώτο και καλύτερο το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η υγεία και η παιδεία είναι βασικά δημόσια αγαθά στα οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι και όλες. Η σημερινή Κυβέρνηση όμως έχει αντίθετη γνώμη για την δημόσια Υγεία και απαντά με συγχωνεύσεις, με υποστελέχωση, με μείωση δαπανών, με αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με εκφοβισμό, με απειλές και τραμπουκισμό από τις διοικήσεις.

Η αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης, η άρνηση για επαναλειτουργία του Λοιμωδών Θεσσαλονίκης, η περιβόητη μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα, το φιάσκο με τη διατίμηση των PCR tests, είναι δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. Η απώλεια πολλών χιλιάδων αγαπημένων προσώπων επειδή βρέθηκαν διασωληνωμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείων, είναι για αυτούς το λιγότερο εφόσον πήγε καλά ο τουρισμός φέτος και δεν έγινε λοκντάουν όπως με περισσή χυδαιότητα ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας μας!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015 - 2019 παρέλαβε τα νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση. Απολύσεις στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τον σημερινό Υπουργό Ανάπτυξης 2500 γιατρών, με 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους, με μειωμένους προϋπολογισμούς στα νοσοκομεία, με 5 ευρώ είσοδο, με εργολάβους καθαριότητας με τεράστιες αμοιβές, με την μνημονιακή δέσμευση «πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη», με απλήρωτες υπερωρίες στους εργαζόμενους, κ.λ.π.. ΄Όλα τα παραπάνω φυσικά είχαν αφήσει και το αποτύπωμα τους και στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου με δεκάδες προβλήματα στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία τους .

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και κράτησε όρθιο το ΕΣΥ στο νομό μας ενισχύοντάς σημαντικά και συστηματικά με προσωπικό, μόνιμο και επικουρικό, όλα τα νοσοκομεία του νομού, παρακάμπτοντας τα ασφυχτικά δημοσιονομικά και μνημονιακά περιοριστικά πλαίσια.

Όλοι θυμόμαστε την επίσκεψη στην πόλη μας τον Ιούνιο του 2016, του τότε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Κάποιοι μας προπηλάκισαν γιατί θεωρούσαν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Δύο χρόνια αργότερα μας ευχαριστούσαν σε επισκέψεις του τότε Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Σήμερα το σύστημα υγείας σε όλη την Ελλάδα καταρρέει με αποκλειστική ευθύνη των Κυβερνώντων. Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκινούν την υλοποίηση του σχεδίου τους για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σχέδιο το οποίο ανέστειλε προσωρινά η πανδημία. Το ΕΣΥ είναι το μόνο αποκούμπι των πολλών και όχι των λίγων και το μόνο που χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού κατάφερε να δώσει την μάχη με την πανδημία και να αποδείξει την σπουδαιότητα ενός δημόσιου συστήματός Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του, γιατί για παρέα των αρίστων πρόκειται, δεν ξέρουν τι σημαίνει να μην έχεις χρήματα για να γιατρευτείς. Τα είχαν και τα έχουν όλα εύκολα. Αν θέλουμε πράγματι ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην υπηρεσία των πολιτών πρέπει να το διεκδικήσουμε με αγώνα. Άσχετα με το αν είναι κανείς Δεξιός ή Αριστερός, οι πολίτες πρέπει να βγούμε στους δρόμους για το ΕΣΥ και την ενίσχυσή του. Να διεκδικήσουμε ενωμένοι ένα πραγματικά Δημόσιο, προσβάσιμο και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας.

Όλοι μαζί ενωμένοι για να τους εμποδίσουμε να κλείσουν το Νοσοκομείο μας!

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 15 Ιουλίου 2021 και στην συμβολική επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, έστειλε το μήνυμα: «ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ».

Καλούμε όλους τους πολίτες καθώς και όλους μα όλους τους φορείς, του τόπου μας να είναι σε εγρήγορση!

Καλούμε την τοπική οργάνωση της ΝΔ αλλά και τον κυβερνητικό Βουλευτή, που έως τώρα παραμένουν συνειδητά άλαλοι για αυτά που γίνονται 2,5 χρόνια τώρα στο Νοσοκομείο μας και να πάρουν επιτέλους θέση.

Να μαζέψουν τα χέρια τους μακριά από το ΕΣΥ.

Να μαζέψουν τα χέρια τους μακριά από το Νοσοκομείο μας!

Θα βρουν όλη την κοινωνία ενωμένη μπροστά τους!

Και ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!

Ομάδα Υγείας

Ο.Μ. Ιεράπετρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ