Συνάντηση του Δημάρχου με την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας

6:48 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
06:05 μ.μ. - Πέμ, 14/48/2020
Image: Συνάντηση του Δημάρχου με την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας για την Ιεράπετρα.

Με τον Πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Χρύσας Χατζημαρκάκη. 

Στη συνάντηση υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση του Δημάρχου και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης αναφορικά με τα τεράστια προβλήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ακολούθησαν λόγω αυτής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος επεσήμανε: «Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας για την Ιεράπετρα. 

Προσφέρει εργασία σε εκατοντάδες συμπολίτες μας στηρίζοντας πολλαπλώς την ανάπτυξη του Δήμου.   

Φέτος, όμως, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Η πανδημία επέφερε ένα καίριο πλήγμα στον τουρισμό που όλοι θέλουμε να είναι πλήρως αναστρέψιμο.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε μία σειρά έργων που ενισχύουν τον τουριστικό κλάδο και επιπλέον, εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων από το κράτος και την Ευρωπαϊκή ένωση, θα συνδράμουμε από την πλευρά μας με κάθε πρόσφορο τρόπο για την υποστήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ιεράπετρας. 

Μεταξύ των συνολικών μέτρων στα οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή για την ανακούφιση των πληγέντων κλάδων περιλαμβάνεται η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης, τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών καθώς και η παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων και θα προχωρήσουμε και σε επιπλέον ενέργειες για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου στο Δήμο μας.  

Ευχαριστώ την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης και τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Βαρδάκη, για την εξαιρετική συνεργασία και εύχομαι σύντομα να παρθούν οι δέουσες κρατικές αποφάσεις για μια δυναμική επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου.»