Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

2:50 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Δευ, 03/50/2020
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ», κ. Γεωργίου Ασπραδάκη

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αφενός, αλλά και των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα (αποκαταστάσεις λειτουργικού βάθους λιμένων, εργασίες καθαριότητας) και των έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσεχώς αφετέρου (αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά LED στα αλιευτικά καταφύγια, δημιουργία καταδυτικού πάρκου, υδατοδρόμιο κτλ).

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Ασπραδάκης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκη, που για άλλη μια φορά στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αθήνα και των συναντήσεων που πραγματοποίησε, έθεσε ψηλά στην ατζέντα τα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Η στήριξη είναι συνεχής και καθημερινή. Με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου έχουμε υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και άμεσος στόχος μας είναι η συνέχιση και η ανάληψη νέων ενεργειών, ώστε να καταστούμε κέντρο εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Μάλιστα, σύντομα, μέσω και της επέκτασης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου θα διευρυνθούν και θα δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν τους κατοίκους και τους αλιείς.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους δραστηριοποιούνται στα αλιευτικά καταφύγια και συνεχώς, έχοντας και τη συνεργασία του Λιμεναρχείου, δίνουμε λύση σε θέματα καθημερινότητας».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα κάτωθι: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, χωρίς μόνιμο προσωπικό, κατορθώνει και επιτελεί τόσο αξιόλογο έργο. Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλάι του Προέδρου και στα μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου και από κοινού θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να αλλάξει η εικόνα στο παραλιακό μέτωπο και σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια της Ιεράπετρας. Ο πήχης είναι ψηλά. Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς να υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες».