Συνάντηση Καλαντζάκη, Παπαδάκη και Πλακιωτάκη για τα συνοδά έργα του Φράγματος Μπραμιανών

3:26 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022
03:04 μ.μ. - Παρ, 08/26/2022
Image: Συνάντηση Καλαντζάκη, Παπαδάκη και Πλακιωτάκη για τα συνοδά έργα του Φράγματος Μπραμιανών

Μοναδικό θέμα η επίσπευση της έκδοσης αδειοδοτήσεων των συνοδών έργων του φράγματος των Μπραμιανών, από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Δήμο της Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Προέδρου του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κ. Μανόλη Παπαδάκη, των Αντιδημάρχων κας Χρύσας Χατζημαρκάκη και κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη και του Διευθυντή του ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κ. Λευτέρη Μυλωνάκη. Μοναδικό θέμα η επίσπευση της έκδοσης αδειοδοτήσεων των συνοδών έργων του φράγματος των Μπραμιανών, από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενός έργου εξαιρετικής σπουδαιότητας για τoυς αγρότες της περιοχής μας και για την αντιπλημμυρική προστασία της Γρα Λυγιάς .

«Ζητήσαμε τη στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας, προκειμένου να επισπευστούν οι αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μπορέσει το έργο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να δημοπρατηθεί άμεσα. Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο της Ιεράπετρας και δεσμεύθηκε να συζητήσει το θέμα αυτό με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία ανάπτυξης για την Ιεράπετρα να πάει χαμένη και συμπορευόμαστε με τον ΤΟΕΒ της Ιεράπετρας στην προσπάθεια του για την υπερπήδηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα άρδευσης των τελευταίων δεκαετιών στον Δήμο της Ιεράπετρας», τόνισε ο κος Καλαντζάκης.