Σύλλογος «Μαρία Λιουδάκη»: Στο 96,12% η αποχή των εκπαιδευτικών του Λασιθίου από τις ηλεκτρονικές εκλογές

7:46 π.μ. - Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020
07:11 π.μ. - Τετ, 11/46/2020
Image: Σύλλογος «Μαρία Λιουδάκη»: Στο 96,12% η αποχή των εκπαιδευτικών του Λασιθίου από τις ηλεκτρονικές εκλογές

Θριαμβευτική νίκη των εκπαιδευτικών απέναντι στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ & τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία

Μετά την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις και τις παταγώδεις αποτυχίες του ΥΠΑΙΘ με τη μάσκα – αντίσκηνο και το ατομικό δοχείο νερού – μινιατούρα και οι εκλογές - παρωδία που επεδίωξε να υλοποιήσει με το «εντέλλεσθε» η Υπουργός Παιδείας, χωρίς κανέναν διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις του Κλάδου, ακυρώθηκαν στην πράξη.

Τα ποσοστά συμμετοχής που έρχονται από όλη τη χώρα είναι συντριπτικά για το μέγεθος της ήττας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και ιδίως της Υπουργού. Είναι ποσοστά μονοψήφια και απεικονίζουν την τραγική αποκαθήλωση του προσωπείου της Κυβέρνησης των «αρίστων» και της Υπουργού Παιδείας που έτρεξε μόνη της και βγήκε τελευταία, εισπράττοντας την απόλυτη περιφρόνηση των εκπαιδευτικών.

Το ποσοστό αποχής στο νομό Λασιθίου έφτασε το 96,12% και πανελλαδικά το 94,71%. Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 88.062 και ψήφισαν μόλις 4.661. Στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί είναι 768 και ψήφισαν μόλις 32. Μ’ αυτή την πρωτόγνωρη αποχή και την ενιαία δυναμική στάση θωρακίσαμε τον θεσμικό ρόλο του αιρετού, τονώσαμε την αξιοπρέπεια του Κλάδου και ενδυναμώσαμε την ισχύ του εκπαιδευτικού κινήματος.

Είναι προφανές πως έπειτα από τη μαζική αποχή της 7ης Νοεμβρίου, κανένα αποτέλεσμα δε νομιμοποιεί εκλογή αιρετών, επομένως η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία που επιβάλλει η μεγάλη ήττα της πολιτικής που ακολουθεί. Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ, όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών του ν. Λασιθίου και όλων των παρατάξεων που «συμμετείχαν» στις εκλογές-παρωδία, δεν αποδεχόμαστε κανένα αποτέλεσμα και καμία υποτιθέμενη «εκλογή».

Ασφαλώς και τίποτα δεν τελείωσε. Το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει πως «η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία», κάνει πως δε βλέπει και με αλαζονεία, θράσος και επιθετικότητα, καταδεικνύει τον δρόμο που θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, συνεχίζοντας – απομονωμένο - την απόδρασή του απ' τη σκληρή πραγματικότητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» χαιρετίζει την υπερήφανη και ενωτική στάση των συναδέλφων που, πάνω απ’ όλα, έδωσαν το μήνυμα ότι και οι επόμενοι σκληροί αγώνες που ακολουθούν, με ορόσημο αυτούς για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης, καθώς και ενάντια στην προσπάθεια για επιβολή της «αξιολόγησης – χειραγώγησης» και κάθε προσπάθειας να αξιοποιηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας ως ευκαιρία για να περάσουν αντιεκπαιδευτικές και αντιεργατικές ρυθμίσεις, θα είναι ενωτικοί και νικηφόροι. Ωστόσο καταδικάζουμε την ελάχιστη μειοψηφία των εκπαιδευτικών αυτών που, αγνοώντας τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών συλλόγων των οποίων είναι μέλη καθώς επίσης και την ομόθυμη απόσυρση των υποψηφιοτήτων όλων των παρατάξεων, «ψήφισαν» στις εκλογές – παρωδία.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γιάννης Πασπαράκης 

Η Γενική Γραμματέας

Σταυρούλα Δατσέρη