Συνεργασία Υπ. Έρευνας και Καινοτομίας και ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην αγροτική παραγωγή

10:03 π.μ. - Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
10:10 π.μ. - Δευ, 16/03/2017
Image: Συνεργασία Υπ. Έρευνας και Καινοτομίας και ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στην αγροτική παραγωγή

Ο κ. Παναγιώτης Σαρρής μίλησε στον Ηχώ fm 99,8

 
Ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, κύριος ερευνητής στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης, στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), και καθηγητής Ανοσολογίας φυτών και Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Exeter, μίλησε στον Ηχώ Fm 99,8 με αφορμή την επίσκεψη του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ κ. Χ. Κασίμη στην Ιεράπετρα λέγοντας ότι ξεκινά συνεργασία του Υπουργείου έρευνας και καινοτομίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία φορέων/κέντρων τα οποία θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. 
 Ο φορέας αυτός που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, συζητείται να έχει έδρα στον νομό Λασιθίου (ίσως στην Ιεράπετρα).  Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ σημείωσε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας ότι το σημαντικό αυτό εγχείρημα εντάσσεται στην προσπάθεια αποκέντρωσης υπηρεσιών που προσπαθεί το ΥΠΑΑΤ.
 Σκοπός να φέρουν πιο κοντά στους παραγωγούς τους επιστήμονες και τους ερευνητές για να αναζητήσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σαρρή: