Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας τη Δευτέρα

10:42 π.μ. - Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Τετ, 14/42/2016
Image: Συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας  τη Δευτέρα

Μεταξύ των θεμάτων συζήτηση και για το Προσφυγικό

Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας για το θέμα του προφυγικού μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τη φιλοξενία 2000 προσφύγων στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης 
Θυμίζουμε ότι το θέμα του προσφυγικού είχε απασχολήσει παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που τον περασμένο Μάρτιο ,κατά πλειοψηφία, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος  στο οποίο αναφέρονταν τα παρακάτω :
 
«Οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός πολέμου που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, με συνέπειες καταστρεπτικές για τους λαούς των εμπόλεμων περιοχών και σοβαρότατο πρόβλημα για τη χώρα μας, ως κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
 
Το δικαίωμα των θυμάτων των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της Συρίας και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, να αναζητήσουν ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο και ορίζεται από συνθήκες διεθνούς Δικαίου –Συνθήκη Γενεύης.
 
Είμαστε ενάντια στη δημιουργία HOT SPOT και στον εγκλωβισμό των προσφύγων με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, σε ένα τόπο τον οποίον ούτε επέλεξαν, ούτε ήταν προορισμό τους, ειδικά για την  Κρήτη που δεν είναι καν στη διαδρομή προς τον τόπο επιλογής  τους.
 
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες & στηρίζουμε την ελεύθερη & ασφαλή μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.
 
Ζητάμε:
 
Το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Άμεσα να ανοίξουν τα σύνορα προς τις χώρες της Ε.Ε.
Η Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι αιτίες που γεννούν τέτοια προβλήματα. Να τερματίσουν οι πόλεμοι στην Συρία & στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Καλούμε τον λαό της Ιεράπετρας να πράξει για άλλη μια φορά το ανθρωπιστικό του καθήκον, πράγμα το οποίο απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν, και είμαστε περήφανοι γι’  αυτό. Να βοηθήσει, να σταθεί αλληλέγγυος και να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων.
 
Στα πλαίσια αυτά καλούμε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, να θέση το θέμα, σε κοινή συνεδρίαση με την Περιφέρεια και το Υπουργείο».