Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Χανσενικών

11:45 π.μ. - Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018
11:07 π.μ. - Δευ, 02/45/2018
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Χανσενικών

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παραβρέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών.
 
Στη συνάντηση, το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών ζήτησε τη στήριξη και συμβολή του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση ώστε να «γκρεμιστεί το τείχος του ρατσισμού και των κάθε είδους προκαταλήψεων για την ασθένεια»
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Κυριακάκης τόνισε με έμφαση ότι η νόσος Χάνσεν (λέπρα), «είναι η πιο παρεξηγημένη νόσος που υπάρχει στην Ελλάδα», κάνοντας λόγο για τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση που έχουν υποστεί, «όσο κανείς άλλος». Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών, «το στίγμα και η προκατάληψη δεν έχουν εκλείψει. Δυστυχώς καλά κρατούν». Εξέφρασε το παράπονο όλων των χανσενικών ότι «όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα διαβήματά μας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας γι’ αυτό το θέμα, παρότι η νόσος αντιμετωπίζεται με φάρμακα, δεν φρόντισε η πολιτεία να ενημερώσει τον κόσμο για να πέσουν τα τείχη της προκατάληψης και του ρατσισμού». Και καταλήγοντας έστειλε το μήνυμα προς την κοινωνία: «Πλέον είμαστε πολύ καλά στην υγεία μας!»
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε το ενδιαφέρον του και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους, όπως και σε κάθε κοινωνική κατηγορία, όταν αισθάνονται κοινωνικά αποκλεισμένοι. «Είναι θέμα πολιτισμού, αλλά και κοινωνικής συνοχής, κανείς να μην αισθάνεται ούτε ατομικά ούτε συλλογικά για οποιοδήποτε λόγο έξω από την πρώτη γραμμή της ικανοποίησης των αιτημάτων της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική, παραγωγική ζωή, στη νομοθετική και υγειονομική του κάλυψη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ για μια κοινωνία που θέλει να λέγεται και προσπαθούμε όλοι να είναι πολιτισμένη και γι’ αυτό ακριβώς είμαστε στη διάθεσή σας».
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Μανιός, τα μέλη της Επιτροπής, βουλευτές, κύριοι Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο κ. Σταύρος Παναγιωτίδης, Προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού.
 
Από την πλευρά του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών, μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Τζεμενάκης, η Γενική Γραμματέας κ. Παναγιώτα Τάκου και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γεώργιος Κωνσταντινιάς.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα τιμήσει την Παρασκευή 9/2/2018 σε ειδική εκδήλωση τον Ελβετό ανθρωπιστή, οδοντίατρο των χανσενικών, Julien Grivel.
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.