Συνάντηση Θραψανιώτη – Πετράκη με Δραγασάκη για τον προσαγωγό Μύρτους και επαφές για θέματα του Λασιθίου

2:20 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017
02:06 μ.μ. - Πέμ, 15/20/2017
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη – Πετράκη με Δραγασάκη για τον προσαγωγό Μύρτους και επαφές για θέματα του Λασιθίου

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη

Για θέματα που αφορούν την  εξέλιξη έργων στο νομό Λασιθίου, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του κ. Θραψανιώτη.
 
Την  Τρίτη 13/6 επισκέφθηκαν τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη. Στη  συνάντηση παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΒΟΑΚ και οι προτεραιότητες για το Λασίθι, καθώς και η πορεία των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νομό. Η  συζήτηση  επικεντρώθηκε ιδιαίτερα   στην ολοκλήρωση της μελέτης; και την δυνατότητα ένταξης  στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020  του προσαγωγού του Μύρτους.
 
Ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε το ιδιαίτερο πρόβλημα της ύδρευσης της Ιεράπετρας και ο Αντιπρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Επισημάνθηκε η ανάγκη της αποδοτικότερης και ουσιαστικότερης αξιοποίησης των πόρων που είναι διαθέσιμοι, και της προσαρμογής των παλαιότερων σχεδιασμών στις σύγχρονες πιεστικές ανάγκες που θα μπορέσουν να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
 
Την Τετάρτη 14/6, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ.  Πελαγία   Πετράκη επισκέφθηκαν τη Γενική Γραμματέα  Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πέρκα.
 
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στη Σητεία  και άμεσα η επισκευή του δρόμου ο οποίος έχει καταστεί επικίνδυνος και εξυπηρετεί ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Δήμου Σητείας.
 
Ο Μανόλης Θραψανιώτης  επεσήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος και ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Αμμουδάρα. Η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι παρόμοια προβλήματα θα αντιμετωπισθούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται το Υπουργείο.
 
Ο Μανόλης Θραψανιώτης έθεσε ξανά το θέμα των Ειρηνοδικείων Αγίου Νικολάου και Τζερμιάδων και  ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών.
 
Η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της απόφασης παραχώρησης  και ζήτησε  από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να επισπεύσουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών .