Συνάντηση αγροτών με Δραγασάκη

8:42 π.μ. - Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
08:02 π.μ. - Τετ, 15/42/2017
Image: Συνάντηση αγροτών με Δραγασάκη

Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, θα συναντηθεί στις 16:00 με αντιπροσωπεία των αγροτών

Μετά το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες βρίσκονται σε «θέση αναμονής» για περαιτέρω κινητοποιήσεις
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 και εκτός από τον Γ. Δραγασάκη, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.
 
Από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της Β. Ελλάδας, οι οποίοι συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Υπενθυμίζεται ότι στο συλλαλητήριο της Τρίτης βρέθηκαν αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας και ξεκαθάρισαν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα παράλογα μέτρα εις βάρος τους.
 
Πηγή: thepressproject.gr