Σύλλογος νεφροπαθών Λασιθίου: Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να υπάρξουν μιμητές

9:29 π.μ. - Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
09:10 π.μ. - Δευ, 20/29/2014
Image: Σύλλογος νεφροπαθών Λασιθίου: Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να υπάρξουν μιμητές

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Λασιθίου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έταξε ως κύριους στόχους της θητείας του, αφενός μεν τον ευπρεπισμό του εγκαταλελειμμένου, επί σειράν ετών, χώρου στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων, όπου πραγματοποιείται η αιμοκάθαρση, αφετέρου δε τη δρομολόγηση των διαδικασιών, για τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο κτίριο του Νοσοκομείου.

Για την υλοποίηση του πρώτου στόχου, δεδομένης της δημοσιονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας του Νοσοκομείου να τον υπηρετήσει αποκλειστικώς, αν και κατά νόμον αρμόδιο, απευθυνθήκαμε σε πρόσωπα και οργανωμένους Φορείς, προσδοκώντας στην εμπράγματη συνδρομή τους.
 
Ήδη η αίθουσα αιμοκάθαρσης ευπρεπίστηκε χάρη στην άμεση ανταπόκριση των Γιώργου Γουναλάκη, πολιτικού μηχανικού, και των αδελφών Τσαγκαράκη, επιχειρηματιών, οι οποίοι διέθεσαν δωρεάν πολυπληθές συνεργείο και τα απαραίτητα χρώματα, αλλάσσοντας σε μια μέρα την εικόνα της.
 
Και αυτή υπήρξε η αρχή. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και αφορά πλέον στη βελτίωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, για την οποία έχουμε απευθυνθεί, μεταξύ άλλων, και στην Ένωση Ξενοδόχων Αγ. Νικολάου, έχοντας δεδηλωμένη τη θετική βούληση του προέδρου της κ. Μανόλη Βαρκαράκη.
 
Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι και σε αυτήν την εσχατιά της Ελληνικής πατρίδας, σε καιρούς κρίσιμους, υπάρχει ελπίδα. Την ζωοδοτούν η ευαισθησία, η ανθρωπιά, η αλληλέγγυα διάθεση όσων αντιλαμβάνονται την κοινωνική διάσταση των δραστηριοτήτων τους ως αναγκαίο υπαρξιακό συμπλήρωμα. Σπεύδουν προθύμως να συνδράμουν την πάσχουσα κοινωνία, αναπληρώνοντας τη χωλαίνουσα πολιτεία.
 
Ευχαριστούμε θερμώς το Γιώργο Γουναλάκη και τους αδελφούς Τσαγκαράκη και ελπίζουμε ότι η στάση τους θα έχει και άλλους μιμητές. Συμπολίτες μας, οι οποίοι συνειδητοποιούν πως η φιλαλληλία είναι πράξη και όχι λόγια και πως «το επιχειρείν» οφείλει να έχει ισχυρή την αίσθηση και επομένως τη διάθεση της κοινωνικής προσφοράς.
 
Είναι αυτονόητο ότι παραλλήλως, ταυτοχρόνως, επιδιώκουμε τη συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 7ης Υ.ΠΕ, για τη μεταστέγαση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε κατάλληλο και επαρκή χώρο του Νοσοκομείου, όπως προβλέπεται και επιβάλλεται.
 
Ιεράπετρα 15-10-2014
 
Νίκος Χριστοφακάκης