Στοιχειώνει τον τουρισμό της Κρήτης η προσφυγική κρίση

10:05 π.μ. - Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016
10:02 π.μ. - Δευ, 29/05/2016
Image: Στοιχειώνει τον τουρισμό της Κρήτης η προσφυγική κρίση

Ο εφιάλτης των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό στοιχειώνει τα σχέδια των φορέων του κλάδου που βλέπουν ήδη μαύρα σύννεφα πάνω από την επερχόμενη νέα σεζόν.

Οι εικόνες με το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων να αναζητούν διέξοδο περιφερόμενοι από περιοχή σε περιοχή πλήττουν σφόδρα την εικόνα της χώρας ως προορισμού. Ο αντίκτυπος άμεσος, με το μειωμένο ρυθμό προκρατήσεων από την Ολλανδία και την Αυστρία να αγγίζει το 20 %.
 
Οι παράγοντες του τουρισμού απευθύνουν έκκληση για ομαλοποίηση της κατάστασης, ενώ με ορίζοντα τις ερχόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας προανήγγειλε τις εξελίξεις που σκιαγράφησε η ΚΡΗΤΗ TV στην έρευνα για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, επιβεβαιώνοντας σχέδιο διασποράς των προσφύγων σε όλη την επικράτεια.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ τόνισε πως «εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο καλύτερος τρόπος να ανταπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα».
 
Έκκληση να αποφευχθεί με κάθε τρόπο μια ενδεχόμενη αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σέγκεν που τώρα εξασφαλίζει ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες μέλη της Ένωσης, κάνουν όλοι οι παράγοντες του τουρισμού.
 
Σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις προβλέπονται δραματικές αν υπολογίσει κανείς τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ελέγχων στις πύλες εισόδου - εξόδου, όπου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αντίστοιχο μηχανισμό.