Στο Αρκαλοχώρι ο Άρραφος Χιτώνας του Χριστού

12:24 μ.μ. - Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018
12:09 μ.μ. - Τρί, 11/24/2018
Image: Στο Αρκαλοχώρι ο Άρραφος Χιτώνας του Χριστού

Τον Άρραφο χιτώνα του Ιησού Χριστού, τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, καθώς και τα ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα φτάσουν στο Αρκαλοχώρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου υποδέχεται την Τρίτη τμήμα του Άρραφου Χιτώνα του Ιησού Χριστού, τμήμα του Τιμίου Ξύλου, καθώς και τα ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
 
Τα Ιερά Λείψανα αναχώρησαν την Τετάρτη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κατσαμπά για τα Χανιά και συγκεκριμένα για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας όλες αυτές της ημέρες στον Άγιο Δημήτριο Κατσαμπά, όπου φιλοξενήθηκαν τα ιερά λείψανα, ήταν συγκινητική.
 
Από το απόγευμα του Σαββάτου με ευλάβεια και συγκίνηση πλήθος πιστών έσπευσε για να προσκυνήσει και να πάρει την ευλογία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέων Βρυούλων - Κατσαμπά Ηρακλείου όπου και θα παραμείνουν ως τις 8 Νοεμβρίου 2018.
 
Ακολουθεί το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών
 
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή άφιξης μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα.
 
Μία ώρα μετά (17:00), θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέου.
 
Στις 19:00 θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και το ιερό ευχέλαιο.
 
Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Ανδρέου.
 
Στις 11:00 θα ακολουθήσει Ιερή Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και ώρα 14:00 θα γίνει αναχώρηση των Ιερών Κειμηλίων για το Άγιον Όρος.
 
Πλήθος πιστών έσπευσε από το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου 
 
πηγή neakriti.gr