Στις 18:00 από τον Χαρδαλιά λεπτομερώς τα νέα μέτρα

11:19 π.μ. - Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Πέμ, 05/19/2020
Image: Στις 18:00 από τον Χαρδαλιά λεπτομερώς τα νέα μέτρα

Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με το γενικό lockdown που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00, θα ενημερώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Αναλυτικότερα, στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 15:00, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία.

Ασφυκτική η πίεση του συστήματος Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων τέθηκαν επί τάπητος όλα τα νεότερα από το μέτωπο της πανδημίας, με πρώτο από όλα την ασφυκτική πλέον πίεση του συστήματος υγείας. Παρά το γεγονός πως η Αττική «ακόμα αντέχει», παρουσιάζοντας ωστόσο και αυτή ραγδαία επιδείνωση, οι ειδικοί προτείνουν γενικό λουκέτο για 15 ημέρες ώστε να προστατευθεί το σύστημα υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε η «Κ», δεν είναι απλά στα όριά της, αλλά αντιμετωπίζει κίνδυνο «ιταλοποίησης» του περασμένου Μαρτίου.

Συνεπώς, ήδη το σύστημα υγείας της Αθήνας πιέζεται από την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η παραμικρή αύξηση στην Αττική, που αναμενόταν ούτως ή άλλως τις επόμενες ημέρες, να λειτουργούσε ως ντόμινο και το σύστημα υγείας να κατέρρεε, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη τη χώρα.

kathimerini.gr