Στην AgroExpo 2021 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης

11:51 π.μ. - Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Παρ, 02/51/2020
Image: Στην AgroExpo 2021 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για τα πρώτα συμπεράσματα της επίσκεψης Βορίδη στο Λασίθι

Για τα πρώτα συμπεράσματα από την Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη στο Λασίθι (χθες στη Σητεία σήμερα στην Ιεράπετρα) μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Ειδικότερα στη Σητεία ο Υπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia Α.Ε.». Σχετικά με τη στήριξη του ελαιολάδου εκείνο που ανάμεσα σε άλλα επισημάνθηκε είναι ότι θα ενισχυθούν με ποσό από 300 εως 4.000 ευρώ οι κατ΄επάγγελμα αγρότες που επλήγησαν πέρυσι. Επίσης στις συσκέψεις στη Σητεία παρουσία και του Δημάρχου κ. Ζερβάκη τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αποθήκευση νερού, ύδρευσης και άρδευσης, και ειδική αναφορά έγινε στο φράγμα Λιθινών.

Ως προς τη σύσκεψη που έγινε στην Ιεράπετρα ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης ζήτησε από τον κ. Βορίδη την παραχώρηση οικοπέδων -που ανήκουν στην ευθύνη του Υπουργείου- προς τον Δήμο Ιεράπετρας για αξιοποίηση. Πρόκειται για το οικόπεδο του ΕΘΙΑΓΕ και για ένα ακόμη 27 στρεμμάτων περίπου για τα οποία ο Υπουργός είπε ότι θα εξετάσει το αίτημα. Έγινε ακόμη αναφορά στην Agroexpo 2021 με τον κ. Βορίδη να δεσμεύεται για την παρουσία του εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος έγινε συζήτηση και για τα θέματα νερού με αναφορές στα συνοδά έργα του Φράγματος Μπραμιανών αλλά και για το Φράγμα του Αγίου Ιωάννη.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Γουλιδάκη:

Ακολούθησε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς - Δείτε αποσπάσματα:

Δημοσιεύτηκε από Μαρία Τσαγκαράκη στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews