Στη Θεσπρωτία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Κλειστά τα σχολεία μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

7:36 π.μ. - Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Δευ, 22/36/2020
Image: Στη Θεσπρωτία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Κλειστά τα σχολεία μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Κλειστά είναι σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μετά τα επτά κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου

Κλειστά είναι σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μετά τα επτά κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Στην περιοχή μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά  τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Δέκα νέα κρούσματα

Συνολικά τα νέα κρούσματα του κοροναϊού που καταγράφηκαν την Κυριακή, είναι 10, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος και έτσι το σύνολο των νεκρών παραμένει στους 190.Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.266, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

hxonews

Από τα 190 θύματα του φονικού ιού στη χώρα, οι  60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανάγκη τήρηρης μέτρων προστασίας

Οι υγειονομικές αρχές να υπογραμμίζουν ότι ο συναγερμός για την διασπορά του ιού δεν έχει λήξει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας.

Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας το επόμενο στοίχημα είναι η διατήρηση της θετικής πορείας που πλέον, έχει να κάνει και με τον τουρισμό.  Επιστήμονες θεωρούν πιθανό να έρθουν φορείς του νέου κοροναϊού, και ένας από τους μεγάλους προβληματισμούς τους, είναι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Κρούουν δε, καμπανάκι για δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αν έρθει τελικά, θα «χτυπήσει» νωρίτερα τη χώρα, σε περίπτωση που μπει στη χώρα έστω και μικρός αριθμός ασυμπτωματικών τουριστών.

in.gr