Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Σοφία Κοκοσαλάκη

11:43 π.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
11:10 π.μ. - Πέμ, 24/43/2019
Image: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Σοφία Κοκοσαλάκη

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας

 
Σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς.
 
Υπενθυμίζεται ότι η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη, είχε καταγωγή από τα Ρούστικα Ρεθύμνου και τον Κρουσώνα Ηρακλείου.
 
Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της: «Είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα όχι μόνο Ελληνίδα, αλλά και Κρητικιά με καταγωγή από την Κρήτη και από τους δύο γονείς μου! Έτσι πιστεύω χτύπησα “τζακποτ” στο να μάθω να σκέφτομαι και να δουλεύω δημιουργικά».
 
Αναφερόμενη στα καλοκαίρια της στην Κρήτη είχε πει: «Η παιδική μου ηλικία, τα καλοκαίρια στα Ρούστικα και στα Χανιά, να κάθομαι γύρω από τη γιαγιά μου (της μητέρας μου τη μαμά) τα απογεύματα, στην ηλικία των 6 με 7 ετών παρακολουθώντας τις γυναίκες να πλέκουν και να κουβεντιάζουν. Λάτρεψα αυτή τη συντροφιά και την ιδέα του να κάνεις τα πάντα έξω στην αυλή ή δίπλα στο δρόμο, αναπολώντας αυτά που έφυγαν και σκεπτόμενη όσα έρχονται».
 
Το Μάιο του 2018, μάλιστα, τότε που τίποτα δεν προμήνυε το χαμό της, η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε βραβευτεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκδήλωσης Branding Heritage.
 
Η ίδια βραβεύτηκε για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας.
 
cretapost.gr