Self test κορωνοϊού: Έτσι το κάνουμε με ασφάλεια στο σπίτι

2:57 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021
02:03 μ.μ. - Παρ, 26/57/2021
Image: Self test κορωνοϊού: Έτσι το κάνουμε με ασφάλεια στο σπίτι

Στην εξατομίκευση του σχεδίου των self tests θα προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Υγείας με τον αναπληρωτή υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να αναλαμβάνει τις διευκρινίσεις σχετικά με την ασφαλή τους χρήση

Πόσα μπορεί να κάνει ο πολίτης και τι ισχύει για το κόστος τους.

Επισημαίνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τόσο το σχέδιο για το πώς οι πολίτες θα προμηθεύονται και θα χρησιμοποιεί τα self test, όσο και το πώς η εντελώς νέα στρατηγική που ακολουθεί η χώρα μας θα γίνει το κλειδί για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήδη πάντως έχουν δει το φως της δημοσιότητας σημαντικές οδηγίες σχετικά με την προμήθεια και την χρήση των self tests:

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις οδηγίες σχετικά με το self test που θα μπορεί κάθε πολίτης να προμηθευτεί από τις αρχές Απριλίου στα φαρμακεία.

hxonews

Υπενθυμίζεται πως κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα τεσσάρων self test το μήνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο κ. Κοντοζομάνης, θα διευκρινίσει ότι τα τεστ που θα επιλεγούν, κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις, αλλά και τα πιστοποιητικά ασφαλείας. 

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν και στοιχεία υποχρεωτικότητας για τα self τεστ, τόσο για τη δήλωση του αποτελέσματος, ώστε να συνεισφέρουν την επιδημιολογική απεικόνιση της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται για κάποιές επαγγελματικές τάξεις να υπάρχει αυστηρή σύσταση να κάνουν τα τεστ.

Υπενθυμίζεται τα 4 τεστ το μήνα που θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα είναι απολύτως δωρεάν. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο.

dikaiologitika.gr