Σε κινητοποιήσεις για μία ακόμη βδομάδα οι αγρότες της Κρήτης

1:01 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022
01:02 μ.μ. - Δευ, 21/01/2022
Image: Σε κινητοποιήσεις για μία ακόμη βδομάδα οι αγρότες της Κρήτης

Για 14η ημέρα συνεχίζουν να βρίσκονται στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες των Χανίων - Κινητοποίηση πραγματοποίησαν και αγροτικοί σύλλογοι του Ηρακλείου στον κόμβο των Πραιτωρίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν την Κυριακή οι αγρότες του Ηρακλείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων, τον Αγροτικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Αγροτικό Σύλλογο Αμαρίου και την Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματά μας και αρνείται ακόμα και σήμερα να ορίσει συγκεκριμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανακοινώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων.

«Διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, άμεση ενίσχυση για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων κ.λπ., κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην κατανάλωση, κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις κ.ά.», αναφέρουν οι αγρότες του Ηρακλείου.

Χανιά

Βδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι και η τρέχουσα για τους αγρότες των Χανίων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα για 14η μέρα στο μπλόκο στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνέλευση της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων αποφάσισε το κλείσιμο της εθνικής οδού την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, ενώ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο στα Χανιά στις 25 Φεβρουαρίου μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων που διαδηλώνουν απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματά μας , και αρνείται ακόμα και σήμερα να ορίσει συγκεκριμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους μας. Δηλώνουμε ότι έχουμε την υπομονή να περιμένουμε στα μπλόκα και να συνεχίσουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των αγροτών.

efsyn.gr