Σε δέκα οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας υλοποιούνται εργασίες για την ανάπτυξη ευρυζωνικών εφαρμογών

5:59 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015
05:11 μ.μ. - Πέμ, 26/59/2015
Image: Σε δέκα οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας υλοποιούνται εργασίες για την ανάπτυξη ευρυζωνικών εφαρμογών

Ένα σημαντικό έργο της Κοινωνία της Πληροφορίας που εκτελείται την τρέχουσα περίοδο από τον ΟΤΕ σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο επίσκεψής του σε Τοπικές Κοινότητες.

συγκεκριμένα, ο κ. Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μέρος των εργασιών που εκτελούνται σε οικισμούς της Ιεράπετρας για την τοποθέτηση οπτικών ινών στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου που αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικότητας σε «Λευκές» - αγροτικές περιοχές.
 
Όπως ενημερώθηκαν το εν λόγω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους και πρόκειται να καλύψει τις Τοπικές Κοινότητες Μεσελέροι, Μακρυλιά, Ανατολή, Καλογέροι, Μάλλες, Χριστός, Μύθοι, Μουρνιές, Γδόχια και Ρίζα, δίνοντας τη δυνατότητα στις περιοχές αυτές να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ σε επόμενη φάση αναμένεται να υλοποιηθεί κάτι αντίστοιχο σε ανατολικά χωριά της Ιεράπετρας και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος με αφορμή το συγκεκριμένο έργο « η υλοποίησή του αναμένεται να προσφέρει τη μεγάλη δυνατότητα σε οικισμούς και Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο Δήμος Ιεράπετρας από την πλευρά του στέκεται αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης του και αναγνωρίζει τη ζωτική σημασία του, αφού με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται κατάλληλες υποδομές και για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας»
 
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιεράπετρας