Προσοχή στις άσκοπες μετακινήσεις - Αυξημένες περιπολίες στα ορεινά της Ιεράπετρας εν όψει κακοκαιρίας

12:04 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Δευ, 15/04/2021
Image: Προσοχή στις άσκοπες μετακινήσεις - Αυξημένες περιπολίες στα ορεινά της Ιεράπετρας εν όψει κακοκαιρίας

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη πολιτικής προστασίας Δήμου Ιεράπετρας - Οι αντιδήμαρχοι Μ. Ρουμελιωτάκη και Εμμ. Γεωργαλάκης στον Ηχώ 99,8

Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία που φαίνεται που θα επηρεάσει την περιοχή μας από το απόγευμα, σήμερα Δευτέρα και μετά. Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ό ότι η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμετα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα ωστόσο κρίθηκε χρήσιμο να γίνει η έκτακτη αυτή σύσκεψη για έναν καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων σε συνεργασία με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους εθελοντές. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από δημοτικές υπηρεσίες, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Π.Τ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΕΔΙΚ, Ραδιοερασιτέχνες, Τετρακίνηση, Μελισσοκόμων κ.α. καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Γεωργαλάκης, Πέτρος Μαστοράκης και Μανώλης Βρυγιωνάκης. Τηλεφωνικά παρενέβη ο διευθυντής της ΔΕΗ που αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της υπηρεσίας σε περίπτωση προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Η κα Ρουμελιωτάκη είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τις υπηρεσίας και τους εθελοντές αλλά και την αντιπεριφέρεια ώστε εάν προκύψουν προβλήματα να αντιμετωπιστούν. Ως υπηρεσία τα μηχανήματα και τα οχήματα είναι σε ετοιμότητα ενώ έχουν γίνει συμβάσεις έργου με ιδιώτες για να συνδράμουν σε περίπτωση ανάγκης. Έχει γίνει επίσης προμήθεια σε αλάτι. Αυτό που ζητήθηκε μεταξύ άλλων ήταν να αυξηθούν οι περιπολίες στις μετακινήσεις του κόσμου προς ορεινές περιοχές από Σελάκανο μέχρι και θρυπτή και όπου αλλού χρειαστεί καθώς εάν χιονίσει θα υπάρχει επικινδυνότητα λόγω παγετού. Η κα Ρουμελιωτάκη προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αλλά και να στερεώσουν ή να απομακρύνουν αντικείμενα από ταράτσες και αυλές που μπορεί να παρασυρθούν από έντονους ανέμους.

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Εμμ/. Γεωργαλάκης καλώντας από πλευράς του τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κτηνοτρόφους συνιστώντας τους να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση εγκλωβισμού και εάν είναι δυνατό να κατεβάσουν τα ζώα τους πιο χαμηλά ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης.