Προς το «κόκκινο» οδεύει και το Ρέθυμνο - Κρούσμα σε βρέφος 7 μηνών

10:23 π.μ. - Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
10:02 π.μ. - Παρ, 05/23/2021
Image: Προς το «κόκκινο» οδεύει και το Ρέθυμνο - Κρούσμα σε βρέφος 7 μηνών

Νέα μέτρα φαίνεται πως φέρνει για την περιοχή του Ρεθύμνου η αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε την τελευταία βδομάδα

- Θετικοί στον ιό μητέρα με το 7 μηνών βρέφος της.

Θετικό στο κορονοϊό βρέθηκε ένα βρέφος 7 μηνών σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου. Το βρέφος φαίνεται να προσβλήθηκε από τη μητέρα του, η οποία επίσης διαγνώστηκε θετική στον ιό και η οποία με βάση την ιχνηλάτηση των επαφών της, φέρεται να ήρθε σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με την εικόνα των κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα στο Ρέθυμνο, και σε συνδυασμό με την αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο της πόλης, φαίνεται ότι η περιοχή υπάρχει πιθανότητα να περάσει στο «κόκκινο» με νέα μέτρα, καθώς η κατάσταση δείχνει διασπορά του ιού. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα μετά και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Ρεθύμνου έχουν εντοπιστεί συνολικά 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν σήμερα Πέμπτη. Πάντως, και την Τετάρτη τα κρούσματα στο Ρέθυμνο ήταν αυξημένα καθώς τότε επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα ενώ από την Δευτέρα τα κρούσματα στο Ρέθυμνο φτάνουν τα 42.

Κλειστά σχολεία

Παράλληλα, έντονη ανησυχία υπάρχει και στη σχολική κοινότητα του Πάνορμου στον Μυλοπόταμο καθώς εντοπίστηκε μία ακόμη μαθήτρια θετική στον ιό. Η μαθήτρια ωστόσο είχε τεθεί σε καραντίνα από την Τετάρτη μαζί με τους υπόλοιπους 19 συμμαθητές της, όταν βρέθηκε θετικός ένας άλλος συμμαθητής της με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες η Β Λυκείου.

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί επίσης και οι δύο εκπαιδευτικοί οι οποίοι διδάσκουν στην ίδια τάξη του συγκεκριμένου σχολείου.

Τέλος, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν από σήμερα Πέμπτη 33 επιπλέον μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο σχολικό λεωφορείο. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 μαθητές από την Α΄ και Γ΄ Λυκείου Πανόρμου και 22 μαθητές από το Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής. Συνολικά δηλαδή, 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία Πανόρμου βρίσκονται σε καραντίνα.

Επίσης χθες ένα τμήμα του δημοτικού σχολείου του Σταυρωμένου έκλεισε, καθώς εντοπίστηκε θετικό στον κορονοΐό ένα μικρό παιδί. Όλοι οι συμμαθητές του καθώς και η δασκάλα και η εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης θα παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα για 14 μέρες.

Κλειστό είναι και το ολοήμερο τμήμα στο δημοτικό σχολείο Άδελε και οι μαθητές του τμήματος βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα ήδη σε καραντίνα.

efsyn.gr