Προφυλακίστηκε ο 42χρονος χρυσαυγίτης για την επίθεση στον φοιτητή

7:55 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017
07:05 μ.μ. - Πέμ, 04/55/2017
Image: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος χρυσαυγίτης για την επίθεση στον φοιτητή

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 42χρονος άνδρας στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους. 
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτικές αρχές μετέτρεψαν μια από τις αρχικές κατηγορίες σε βάρος του δράστη για την επίθεση στο φοιτητή σε κακούργημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πλέον δύο κακουργήματα.
 
Ο 42χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ενώ τον κατηγορούμενο αναγνώρισε ως τον δράστη της επίθεσης εναντίον ο νεαρός φοιτητής που βρίσκονταν στα δικαστήρια και κλήθηκε να καταθέσει σχετικά. 
 
Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα περί προφυλάκισης προκάλεσε, ωστόσο, την έντονη αντίδραση του 42χρονου, ο οποίος αποχωρώντας από τα δικαστήρια φώναξε: "Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά....Γ.........ε. 'Αντε απόγονοι του Μπελογιάννη". 
Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο νεαρός φοιτητής φέρεται να αναγνώρισε με βεβαιότητα τον 42χρονο. Μάλιστα ο νεαρός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε έντονα την μαρτυρία (και την αναγνώριση) του θύματος. 
 
Είναι δε χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο 42χρονος: "Όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα από τον παθόντα, θωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες...Και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διέκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου όπως ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν θα μπορούσε να πει εξ' αρχής στους αστυνομικούς ότι είδε χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση". Γενικότερα, ο 42χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που τον αναγνώρισε αρχικά είχε προσωπικές διαφορές μαζί του.
 
Παράσταση πολιτικής αγωγής από τον φοιτητή
 
Από την πλευρά του ο φοιτητής δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στο σώμα του φέρει ακόμη τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε. 
Ο ίδιος έφτασε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από την μητέρα του η οποία, μεταξύ των άλλων, φέρεται να είπε πως το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος καθώς ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Η ίδια φέρεται να ανέφερε πως ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Ακόμη, τόνισε πως ο γιος της δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα.
Τέλος, ανέφερε πως σαν οικογένεια έχουν υποστεί σοκ και ότι τα χτυπήματα που ο γιος της δέχθηκε στο κεφάλι είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν. «Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα  τέσσερα άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία», φέρεται να είπε η ίδια. 
 
Πηγή:  protothema.gr