Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για το εργασιακό μπάσκετ δήμου Ιεράπετρας

6:58 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
06:12 μ.μ. - Παρ, 02/58/2016
Image: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για το εργασιακό μπάσκετ δήμου Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η κλήρωση των ομίλων για τις ομάδες που συμμετέχουν στο εργασιακό μπάσκετ του Δήμου Ιεράπετρας.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντηση που η οργανωτική επιτροπή πραγματοποίησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, παράλληλα με την κλήρωση, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης θεματικό σεμινάριο για πρώτες βοήθειες και αθλητική πρόληψη καθώς επίσης και για χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.
 
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της κλήρωσης δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι των πέντε ομάδων. Τον 1ο όμιλο αποτελούν οι ομάδες: Δήμος Ιεράπετρας, Αγρότες, Εμπορικός Σύλλογος, Δάσκαλοι, Γεωπόνοι, ενώ τον 2ο όμιλο οι ομάδες: Αστυνομικοί, Ξενοδόχοι, Εκπαιδευτικοί, Μηχανικοί, Τραπεζικοί.
 
Προπαρασκευαστικά της διοργάνωσης, ο ιατρός εργασίας, κ. Σταύρος Μαράκης, καθώς και η διαιτολόγος – διατροφολόγος, κ. Λένα Σφακιανάκη, κατόπιν της κλήρωσης, έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες, την αθλητική πρόληψη και την διατροφή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά των αγώνα, δίνοντας έτσι χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες στους συμμετέχοντες.
Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, κ. Ηλία Νταραρά το τουρνουά πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τον Ιούνιο. Συμμετέχουν 151 αθλητές και θα διεξαχθούν περίπου εξήντα αγώνες, ενώ μετά το πέρας της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν αγώνες play offs και αγώνες κατάταξης.
 
Πρόκειται για μια διοργάνωση που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ιεράπετρα, και εκτός των άλλων, λαμβάνει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού αντί εισιτηρίων σε κάθε αγώνα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας.