Πού βρίσκεται το Ορούτς Ρέις - Οι κινήσεις του ελληνικού Στόλου

8:16 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Παρ, 24/16/2020
Image: Πού βρίσκεται το Ορούτς Ρέις - Οι κινήσεις του ελληνικού Στόλου

Το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) συνεχίζει να βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδο στο λιμάνι της Αττάλειας

Το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) συνεχίζει να βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδο στο λιμάνι της Αττάλειας, με τις προθέσεις της Τουρκίας να είναι αν μη τι άλλο εμφανείς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ωστόσο, η αυξημένη επιφυλακή στην οποία επιμένει το ΓΕΕΘΑ χαρακτηρίζει την αμετάβλητη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο η Τουρκία επιμένει στην παράνομη NAVTEX. Μπορεί κάποια από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που είχαν εξέλθει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ να χάραξαν ρότα επιστροφής σε αυτόν μετά από μια σύντομη παραμονή στα μικρασιάτικα παράλια ωστόσο η παράνομη NAVTEX παραμένει συνεπώς και η επιφυλακή μέχρι τις 2 Αυγούστου, όποτε και λήγει.

Όσο τα τουρκικά πολεμικά - που δεν ξεπερνούν τα 12 - βρίσκονται στην πλευρά του Αιγαίου, παρότι εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στα μικρασιάτικα παράλια χωρίς να κινούνται, τόσο σε ότι αφορά τον ελληνικό στόλο, όπως είπε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσει να βρίσκεται όλος έξω, σε σημεία θερμού ενδιαφέροντος με έμφαση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

enikos.gr