Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

11:42 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τετ, 17/42/2021
Image: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού όπως τόνισε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης

Ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.

Διευκρίνισε ότι τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

dikaiologitika.gr