Ποιοι αφαίρεσαν τη σημαία της Ε.Ε. από την κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας;

12:33 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Πέμ, 11/33/2021
Image: Ποιοι αφαίρεσαν τη σημαία της Ε.Ε. από την κεντρική  πλατεία της Ιεράπετρας;

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Τι δήλωσαν στον Ηχώ 99,8 οι Χ. Χατζημαρκάκη και Α. Πανταζής

Λίγες ημέρες μετά την εθνική επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου άγνωστος αφαίρεσε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμάτιζε δίπλα στην Ελληνική σημαία στο άγαλμα ηρώων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Ιεράπετρας. Η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, προκειμένου να διενεργηθεί η σχετική έρευνα.

Το θέμα απασχόλησε έντονα τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μιλώντας για το θέμα στον Ηχώ 99,8 η κα Χατζημαρκάκη είπε ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του δράστη ή των δραστών. Υπάρχει υλικό που εξετάζεται από την Αστυνομία και αυτό που αναμένουν είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων, να γίνει σύσταση και να επιστραφεί η σημαία. Βέβαια έχει ήδη τοποθετηθεί νέα. Και εάν υπάρχει πρόθεση από κάποιους να την αφαιρέσουν ξανά και πάλι θα τοποθετήσουν νέα. Είπε ακόμα ότι, υπάρχει κόσμος που δεν ήθελε τη συγκεκριμένη σημαία και το εκφράζει (ο κόσμος αυτός) και στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαι κάθετα αντίθετη σε αυτή την ιδεολογία, τόνισε και πρόσθεσε ότι η σημαία της ΕΕ δεν έχει να κάνει με πολέμους, ούτε συμβολίζει κράτη. Είναι ένα σύμβολο ενότητας, κάθε αστέρι συμβολίζει και κάτι διαφορετικό όπως δημοκρατία, ειρήνη, αγαθά. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Είμαστε μια ευρωπαϊκή πόλη, λέμε και διαφημίζουμε ότι είμαστε η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, κάνουμε έργα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δεν επιθυμούμε την ποινική δίωξη των δραστών εάν όμως επαναληφθεί το περιστατικό, από οποιονδήποτε, τότε η στάση μας θα είναι διαφορετική και θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας ότι η αφαίρεση της σημαίας της Ε.Ε. από την κεντρική πλατεία είναι μια πράξη που δεν τιμά αυτόν ή αυτούς που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Εξέπληξε πάντως η στάση συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου κατά τη συνεδρίαση. Δεν είναι γνωστό εάν ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος σχετίζεται με το θέμα σε κάθε περίπτωση όμως η τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο εξέπληξε και δείχνει ότι έχει κάποια σχέση ενδεχομένως και ο ίδιος να προχώρησε σε αυτή την πράξη. Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι στα χέρια της Αστυνομίας και αναμένονται εξελίξεις, σημείωσε.

Ακούστε εδώ μετά το 12' λεπτό: