Ποια έργα θα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη

4:44 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019
04:04 μ.μ. - Τετ, 17/44/2019
Image: Ποια έργα θα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη

Για όλα τα μεγάλα οδικά έργα στην Κρήτη μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα έργα Γούρνες - Χερσόνησος που δόθηκε χθες στην κυκλοφορία και επανέλαβε ότι θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο χρόνος καθόδου του κ. Τσίπρα στην Κρήτη δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ωστόσο κατά την διάρκεια της εδώ επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στα εγκαίνια και άλλων σημαντικών έργων. Αυτών της Γέφυρας Χαμεζίου, του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά και της σήραγγας του Αποσελέμη που θα μεταφέρει τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου στον ταμιευτήρα του φράγματος.
 
Το τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος είναι μήκους 9 χλμ. του ΒΟΑΚ και έχει κατασκευαστεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ. Για τον δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά ο υπουργός είπε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς εκτιμά ότι θα δοθεί σε χρήση εντός του τρέχοντος μήνα και πριν τη λήξη των χρονοδιαγραμμάτων.
 
Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου λέγοντας ότι έχει κατατεθεί στη βουλή η σύμβαση παραχώρησης του έργου και είναι θέμα ημερών η ψήφισή της.
 
Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες κατασκευής του έργου θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Για την Γέφυρα Χαμεζίου ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά από 10ετίες το έργο ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας είπε ότι έχει προσκληθεί ο ανάδοχος για να υπογράψει την σύμβαση, άρα μέσα σε 30 μέρες , ο εργολάβος θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί.
 
Μεγάλο στοίχημα για τον υπουργό – όπως ο ίδιος τόνισε – είναι να αποκτήσει η Κρήτη ένα ασφαλές οδικό δίκτυο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η στρατηγική μελέτη για την ένταξη και άλλων τμημάτων στο οδικό δίκτυο.
 
πηγή ekriti.gr