Πλακιωτάκης: Μπαίνει «φρένο» στις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

8:52 π.μ. - Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Παρ, 03/52/2020
Image: Πλακιωτάκης: Μπαίνει «φρένο» στις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

Όπως εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόλις 9 έχουν Δομές Υγείας και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό

«Φρένο» στις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας ενόψει και των γιορτών του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Απρίλιο τονίζοντας παράλληλα πως «για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια».

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».

Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

Όπως εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόλις 9 έχουν Δομές Υγείας και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό.

ethnos.gr