Πίσω Σελίδες | Η Πρόεδρος και το δίκιο

9:51 π.μ. - Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Τρί, 26/51/2022
Image: Πίσω Σελίδες | Η Πρόεδρος και το δίκιο

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 26.07.2022 με τον Μάριο Διονέλλη

Αρκεί το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» για να ξαναμπεί στη φυλακή ο Λιγνάδης; Η απάντηση είναι όχι και μάλλον ευτυχώς…  Γιατί τότε θα αρκούσε και για να κρεμάσουμε στην πλατεία της Πάτρας την Πισπιρίγκου.  

Ωστόσο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεχνά τις προκλήσεις που έχει δεχτεί η κοινωνία και το «δημόσιο αίσθημα» σε αυτή την υπόθεση. Ξεχνά τα «κατηγορείται για το τίποτα», ξεχνά τα «με εξαπάτησε», ξεχνά τα «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» και κυρίως ξεχνά τον χρόνο που δόθηκε για να σβηστούν τα στοιχεία από  τον υπολογιστή του Λιγνάδη. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε αυτή την υπόθεση προσέρχεται εξ αρχής βαρύτατα προσβεβλημένο, πριν καν ξεκινήσει η δίκη. Φτάνει και αυτό για να επιστρέψει στη φυλακή ο Λιγνάδης;  Και πάλι η απάντηση είναι όχι.

Ο Λιγνάδης μπορεί να ξαναγυρίσει στη φυλακή μόνο από την παρέμβαση της εισαγγελέως Εφετών, που ζητά να επανεξεταστεί το αποτέλεσμα της δίκης.  Και επειδή αυτό το ξέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνιστά βαρύτατο ατόπημα το να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να κατηγορεί, ουσιαστικά, την εισαγγελέα ότι προσχωρεί στον λαϊκισμό.  

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr 

RSS FEED: https://feeds.podcastmirror.com/pisoselides